Jordi Guimó i Gemma Cardona

“Volem que la gent passi bones estones gastronòmiques”

Ell des de la sala i ella des de la cuina regenten un dels restaurants integrats al segell Andorra Selected. La Borda Vella, a Encamp, és el resultat de convertir una afició que apassiona en professió i negoci.

Jordi Guimó i Gemma CardonaD. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballaven en un sector completament aliè a la restauració.

Jordi Guimó: Treballàvem en un banc, des del 2005 al 2012 vaig estar al món financer a Andorra, però la restauració ja ens agradava, des de l’altre costat de la barra.

Gemma Cardona: Jo hi portava 18 anys i arran d’uns problemes a la vista vaig deixar el banc i el 2015 em vaig incorporar per fer-me càrrec de la cuina.

Com van ser els inicis?

J. G.: Van ser mesos molt complicats perquè sempre recordem el primer dia que se’n va fer càrrec la Gemma, que cuina molt bé...

G. C.: Però cuinava a casa [riu].

J. G.: És clar, i de cop i volta teníem al restaurant, que abans eren dues plantes, 45 persones el primer dia.

Com s’hi llancen, i a més sense formació?

J. G.: Jo distingeixo entre titulació i formació. Formació sí que en teníem, titulació, no.

G. C.: A ell li encantaven els vins i a mi per qualsevol excusa m’encantava fer un dinar o un sopar a casa i llavors va ser: com que ens agrada tant, per què no ho plasmem per a més persones? I de fet ara estem fent el que volíem, un restaurant petit. Ens havíem fet molt grans i no ho volíem.

Ara s’ho fan sols.

J. G.: Sí, sí, ens ho fem tot. El concepte que tenim no es tracta tant de donar bon menjar, que això ja se suposa, sinó fer que la gent passi bones estones gastronòmiques. Tenim una carta de vins amb 170 o 180 referències per a sis taules només i és una voluntat nostra, que la gent pugui gaudir d’un bon maridatge, bon menjar i amb un vi que no es dispari de preu. Que se’n recordi, generar emocions.

Què implica l’Andorra Selected per a vostès? Perquè la clientela és local, turista, equilibrada?

J. G.: Ho tenim bastant equilibrat, la gent que tenim fora del país és gent que potser té apartament aquí, després hi ha la clientela d’Andorra i després altres que venen arran de les xarxes, del posicionament que tenim.

G. C.: Tenim molta gent que és del país. El confinament no el vam patir, el fet que no hi hagués turistes.

Han passat la pandèmia i ara arriba la inflació.

G. C.: Nosaltres, per sort, potser perquè donem un tipus de cuina diferent perquè aquí no trobaràs un entrecot ni un conill a la brasa, trobaràs uns peus de porc desossats amb botifarra negra i tallarines de calamar, potser perquè és un tipus de cuina diferent, els vins que oferim també, de vegades són de petits cellers, després l’ambient... La veritat és que nosaltres no tenim temporada alta i temporada baixa.

tracking