Rafael de Sá

“Volem visibilitzar temes que als joves els fa por expressar”

Forma part de The Teen Project, la companyia teatral del Punt 400 de la Massana, que demà a les nou del vespre i dissabte a les set de la tarda representa al teatre de les Fontetes el seu tercer espectacle: ‘Atrapats’.

Rafael de Sá, Actor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix ‘Atrapats’?

L’obra vol transmetre la idea que molta gent viu atrapada, tant psicològicament com físicament, en una sèrie de problemes dels quals no sempre es parla i que sovint són difícils d’afrontar.

Per exemple..?

Trastorns mentals com l’ansietat, la bipolaritat o la depressió, o de conductes de risc com l’alcoholisme o la drogoaddicció, o dels embarassos no desitjats...

Per què heu decidit decantar-vos per aquests temes?

Des que va néixer The Teen Project, en totes les nostres produccions sempre hem intentat parlar de qüestions que no estan del tot normalitzades. Volem visibilitzar temes que potser d’una altra forma no es tractarien, sobre els quals els joves habitualment tenen por d’expressar-se.

Quina fórmula teatral heu triat per afrontar-los?

Aquesta vegada hem intentat enfocar aquestes problemàtiques des d’un punt de vista humorístic. Així es poden posar sobre la taula sense que resultin tan impactants.

Ha estat complicat donar aquest toc d’humor a qüestions tan serioses?

No ha estat gens fàcil, perquè al cap i a la fi estem parlant de coses molt delicades. Però si ho treballes bé, sempre pots aconseguir-ho.

Aquesta és la vostra primera producció cent per cent pròpia.

Exacte. Les dues obres anteriors de The Teen Project estaven inspirades en altres històries: La primera, This is me, es basava en el musical The Greatest Showman, i la segona, Sex Education, partia de la sèrie de televisió del mateix nom.

Quin procés de creació heu seguit?

Nosaltres vam proposar la idea general sobre què era més o menys el que volíem fer. A partir d’aquí, les directores de la companyia, Fran Doonan i Sofia Martins, van escriure el guió. I després, entre tots, vam fer algunes modificacions i vam acabar de definir la història.

Qui integra el repartiment?

D’una banda, hi ha quatre protagonistes, interpretats per Nerea Fidalgo, Rita Abrantes, Xenia Roca i jo mateix. I després tenim diversos extres: cinc persones grans i dos joves més petits que formen part de la secció júnior de The Teen Project.

Una companyia que podria ser considerada la vostra germana petita.

Sí, està formada per nois i noies de 12 a 15 anys i, a banda dels espectacles propis que puguin anar oferint, la idea és que alguns dels seus membres serveixin de relleu generacional de la companyia gran.v

tracking