Sara Valls

“El sistema afavoreix més els assalariats que els autònoms”

Va estudiar Belles Arts i Educació Social a la Universitat de Barcelona. El projecte Color Botànica sobre tints naturals ha estat premiat a la primera edició de l’Academy for Women Entrepreneurs (AWE) a Andorra.

Sara VallsS. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què li ha permès participar a l’Academy for Women Entrepreneurs?

M’ha permès aprofundir en els diferents àmbits d’una empresa, de mans de grans professionals del país amb qui hem fet sessions formatives molt productives. I també he connectat amb un grup fantàstic de dones emprenedores amb qui hem compartit experiències i, de ben segur, futures col·laboracions. Tot això, sumat a la formació online facilitada pel consolat dels EUA, ha desembocat en un pla d’empresa que em servirà com a guia per a accions al meu negoci.

Què la va impulsar a apuntar-s’hi?

Vaig rebre informació a la newsletter d’Andorra Business i vaig pensar que tenia molt bona pinta ja que combinava una part de formació dels Estats Units, un país que crec que va molt per davant nostre quant a emprenedoria, amb una sèrie de formacions presencials amb dones professionals de renom al país.

Com aplicarà aquesta formació al negoci de tints naturals?

Ja estic aplicant, ara mateix, tot el que he analitzat i reflexionat gràcies a la redacció del pla d’empresa i dels aprenentatges que he adquirit. Estic en plena planificació de les accions que emprendré l’any vinent per acabar de donar la forma ideal a l’empresa i que així s’adapti tant a la meva vida com al mercat.

S’havia format abans en altres àrees?

Ja havia fet una formació per a empreses creatives que em va ajudar molt a l’hora de decidir-me a transformar el que era un hobby en un negoci. Ara veig la necessitat d’una formació i reciclatge constant per refrescar temes que tinc menys assimilats com les finances, l’organització d’empresa, etcètera. I, evidentment, intento estar en constant formació o investigació en el camp dels tints naturals, al que em dedico, per poder millorar sempre la meva pràctica.

Hi ha prou suport a l’empre­nedor?

Hi ha moltes plataformes que donen suport a l’emprenedoria i que et guien quan tens una idea que vols transformar en negoci, tant organitzacions governamentals com privades, o ajudes econòmiques que et serveixen per arrencar. Després, un cop has engegat, t’adones que el sistema que tenim aquí afavoreix molt més els assalariats que els autònoms (impostos, controls, cotitzacions, dificultat per agafar una baixa...).

Les dones tenen menys possibilitats d’emprendre?

De possibilitats en tenim tots igualment. El tema és les dificultats que ens puguem trobar pel camí. En el meu cas la màxima dificultat ha estat compaginar el procés d’emprenedoria amb la maternitat, una situació en la qual em torno a trobar ara mateix.

tracking