Blanca Fiter i Sílvia Callís

“Volem oferir activitats difícils de trobar a Andorra”

El juny passat van obrir aquest petit taller situat a la placeta Monjó de la capital, amb la voluntat d’oferir-hi cursos de diferents disciplines. El projecte s’integra en el Programa AWE de dones emprenedores.

Blanca Fiter i Sílvia CallísJ.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és La Musa, Espai Creatiu?

Sílvia Callís: És un taller on organitzem, sobretot, activitats relacionades amb l’art, però també d’altres temàtiques, com poden ser l’esport, amb sessions de ioga, i cuina, amb classes de sushi.

Què les va motivar a posar en marxa el projecte?

S.C.: Vam veure que en ciutats com Barcelona i Madrid hi havia aquest tipus d’espais, però aquí, a Andorra, trobàvem a faltar un lloc així.

Blanca Fiter: De fet, molta gent que ha vingut ens ha dit que feia falta una cosa així al país.

Què s’hi pot fer?

S.C.: Dins el vessant artístic fem classes de dibuix, de pintura..., però també alguns esdeveniments propis, com l’Art i Vi.

En què consisteix?

S.C.: És un taller d’unes dues hores, en què es fa una classe de pintura, amb un professor que guia l’activitat i, mentrestant, els assistents poden degustar una copa de vi i gaudir d’un petit pica-pica.

Quins són els cursos amb més bona acollida?

B.F.: El de ceràmica ha tingut molt èxit, ja que hi ha molta demanda d’aquest tipus de tallers al país. També organitzem unes sessions d’art de mares i pares amb nadons, perquè puguin compartir moments en família. Així mateix, fem força coses per a infants, activitats extraescolars.

Volen centrar-se en aquest tipus de públic?

S.C.: No, la veritat és que treballem amb persones de totes les edats, i cada curs té el seu target. Alguns tallers, a més, es poden compartir entre pares i fills. Però el que ens interessa més és poder oferir activitats difícils de trobar a Andorra.

B.F.: A més, l’espai és molt íntim i acollidor, cosa que ens permet treballar en grups reduïts. Això també ens diferencia de les escoles d’art del país.

Com s’organitzen els cursos?

S.C.: Treballem amb dues modalitats: activitats programades setmanalment o mensualment, i diversos tallers puntuals. També podem oferir experiències personalitzades, com ara festes d’aniversari o reunions familiars i d’amics.

B.F.: La idea és anar incorporant tallers nous cada mes, amb la participació d’artistes i creadors del país. Molts ens ho han demanat, i nosaltres som molt flexibles a l’hora de crear diferents tipus d’esdeveniments.

Quins artistes han col·laborat fins ara amb La Musa?

B.F.: Per exemple, la Janet Capdevila; la Sara Valls, de Color Botanica; l’Emma Regada, que fa tallers de manualitats per a nens petits; la Cristina Pallàs, de Bruma Ceramics; l’artista Fernanda Estalles..., i molts altres.

tracking