ILLA DE HVAR, CROÀCIA

Entre el luxe i la natura

Illa de Hvar. CroàciaJ. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense desmerèixer altres illes com Brac o Korcula, Hvar s’ha convertit en els darrers anys en el destí insular més popular de Croàcia. Petits pobles de costa, paisatges típicament mediterranis, un envejable patrimoni arquitectònic, platges espectaculars i una animada vida nocturna fan que aquest sigui un dels llocs més visitats del país balcànic, i una escapada molt recomanable des de la Croàcia continental.

La capital homònima és l’epicentre de l’illa i on més activitat s’hi concentra. És imprescindible perdre’s pels seus carrerons, amb les típiques cases de pedra. La catedral de Sant Esteve és sens dubte l’edifici més important d’aquesta zona, tot i que no l’únic, ja que també destaca la Lògia i el seu imponent rellotge, o l’antic arsenal, ara reconvertit en sala d’exposicions.

Des del passeig marítim de Riva, ple de terrasses i luxosos iots –moltes celebrities trien Hvar per passar-hi les vacan­ces–, s’obtenen unes boniques vistes de la Fortalesa Espanyola, possiblement la principal atracció de la ciutat. Construïda el segle XVI com a element de defensa de la República de Venècia davant l’amenaça otomana, es diu així perquè, pel que sembla, es va encarregar el seu disseny a enginyers militars espanyols. S’hi pot arribar fàcilment des del centre de Hvar en una caminada d’uns 20 minuts. Les vistes des de la fortalesa són espectaculars, sobretot al capvespre.

Fora de la capital, es poden visitar les petites localitats com Jelsa o Stari Grad. Aquesta darrera, fundada pels grecs el segle IV aC, va ser de fet un dels primers assentaments de Croàcia i actualment és una vil·la pesquera plena d’encant.

Però, sens dubte, els punts forts de Hvar són les seves platges. La de Dubovica no és només la millor de tota l’illa, sinó que també és considerada una de les millors del país. Un agradable lloc a 10 quilòmetres de la capital, al qual s’hi pot arribat tant en cotxe o moto com en transport públic. Si, en canvi, no ens volem allunyar de la ciutat de Hvar, tenim per exemple la platja Lucica, a pocs passos del port i situada al peu d’un monestir franciscà. Ja més lluny del centre, en direcció est, hi ha la platja de Pokonji Dol, una de les més concorregudes. I si busquem més calma, un petit camí ens portarà fins a dues petites cales molt més tran­quil·les, Mekicevica i Robinson Beach.

NO T'HO PERDIS

Illes Pakleni Situat enfront de l’illa de Hvar, aquest arxipèlag està farcit de platges, espais naturals i exclusius beach clubs i discoteques. Fàcilment accessible amb diferents línies regulars de vaixells taxi.

tracking