x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Peníscola, Castelló

La porta de la Costa d'Azahar

La porta de la Costa d'Azahar

La porta de la Costa d'Azahar

La porta de la Costa d'Azahar

Ivan Álvarez
Font 'Camilo J. Cela'

Font 'Camilo J. Cela'

Font 'Camilo J. Cela'

Ivan Álvarez
Actualitzada 24/08/2022 a les 12:01
Malgrat la seva inevitable massificació, Peníscola és una ciutat que sempre és obligatori visitar-la cada cert temps. Municipi de la Comunitat Valenciana, província de Castelló, i un dels principals reclams de la Costa d’Azahar, té molt més que el conegut castell del Papa Luna. Ara bé, no tindria cap sentit no reconèixer o negar que la històrica fortificació és un dels seus pols d’atracció i el lloc que acostuma a rebre més quantitat de visitants.

El castell templer de Peníscola és conegut com el del Papa Luna, ja que el Papa Benet XIII d’Avinyó (Pedro Martínez de Luna) hi va viure des del 1411 fins a la seva mort el 1423. Entre els seus murs hi ha impregnats moltíssims anys d’història i és una construcció, situada al capdamunt del nucli antic, que segons diuen, rep més de 300.000 visitants cada any. La ruta que s’ha de fer per arribar-hi comença passat el port pesquer de la localitat i amb uns carrerons que fan una pujada notable. Per aquest motiu és molt recomanable fer la visita al castell cap al tard, quan baixa la calor, però abans que es faci de nit per poder apreciar bé la vida i el color dels carrers, amb totes les botigues, bars i parades de venda d’artesania que pugen fins a dalt.

Un altre dels grans atractius de Peníscola són les platges. Al llarg del seu litoral n’hi ha una vintena i la més coneguda i visitada és la Platja Nord, vorejada pel passeig marítim, uns 5 quilòmetres massificats i punt de trobada del turista. Els amants de la natura i el senderisme també troben una oferta més que acceptable a Peníscola, amb vàries rutes per poder fer a peu per la Serra d’Irta i d’altres en bicicleta –hi ha molts llocs per llogar-les­ i cap d’elles decep. Nosaltres en vam escollir una de molt tranquil·la i moderada, la circular de 6,4 quilòmetres i que acaba a prop de la localitat d’Alcalà de Xivert i que passa per Cala Blanca, Cala Mundina i Ribamar. És un dels traçats més populars i accessibles, amb poc més d’1 h 30’ però n’hi ha de més exigents i llargues. El seu envejable entorn també ha fet que, històricament, s’hi hagin rodat sèries i pel·lícules. De fet, pels més cinèfils, hi ha la possibilitat de fer una ruta guiada on es poden veure les principals localitzacions de més d’una vintena de produccions, com les sèries Joc de Trons o El Chiringuito de Pepe i pel·lícules com Calabuch, de Luis García Berlanga, o El Cid, amb Charlton Heston i Sofia Loren.
 
NO T'HO PERDIS
Font ‘Camilo J. Cela’

Al passeig marítim hi ha un dels racons més fotografiats i compartit a les xarxes socials. Amb combinació d’aigua i llum, es va inaugurar al 2007, dedicada al recordat escriptor espanyol.
Etiquetes
  • #3 Horaci
    (26/08/22 07:39)

    Si em permeteu, es diu Costa dels Tarongers. 

    Respondre
  • #2 Benjamí
    (24/08/22 19:18)

    Què injusta és la vida.
    Dediquen una font emblemàtica a Cela, que no tingué cap vincle amb Peníscola i s'obliden de Blasco Ibàñez, autor de "El Papa del Mar", que dugué el nom de Peníscola (abans del turisme massiu) per tot el món.

    Respondre
  • #1 Luna
    (24/08/22 10:55)

    Que bé es menja a Peñiscola

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts