La porta dels AlpsGerard del Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Piemont, Torí, és la capital dels Alps i la porta d’entrada a la serralada des del nord d’Itàlia. No en va, la ciutat va ser l’amfitriona dels Jocs Olímpics d’hivern del 2006, quan per segona vegada després dels celebrats a Cortina d’Ampezzo el 1956 el país transalpí organitzà aquest esdeveniment. De poder escollir, el visitant de Torí s’hauria d’estalviar fer cap ullada a la ciutat sense una primera visita al mirador per excel·lència de la capital del Piemont. Situat a l’església de Santa Maria de la muntanya dels Caputxins, la vista que s’obre davant la mirada del visitant és de les que no s’obliden. Els Alps amb tota la seva esplendor i amb cims que superen els quatre mil metres d’altitud són el teló de fons de la ciutat. Una trama urbana en què destaca la Mole Antonelliana, el símbol de la ciutat i un dels més reconeguts del país. Un edifici amb una enorme cúpula que va ser pensat com a sinagoga però que ara ocupa un dels museus més importants de la ciutat, el del cinema. Un dels més importants però no el més important. Aquest títol se l’endú el Museu Egipci, la segona col·lecció més gran d’antiguitats d’aquest període històric després de la del Caire.

Però tornant a la muntanya dels Caputxins i la seva vista impressionant i imprescindible, cal posar en relleu que la imatge de les muntanyes nevades amb la ciutat als peus un dia d’hivern amb bona visibilitat deixarà bocabadada qualsevol ànima que s’apropi a gaudir del balcó dels Alps.

Abandonat el mirador, el centre de Torí també mereix una visita. Es tracta d’una ciutat de les que es diuen amables per al turista, fàcil de visitar amb un centre relativament compacte i passejable a peu. La plaça del Castell és ideal per començar la visita amb el Palau Reial, l’antiga residència principal dels membres de la casa Savoia, i el Palau Madama, que compta amb dues façanes diferenciades, com a atractius.

La via Roma uneix la segona plaça en importància de la ciutat: la plaça San Carlo amb dues esglésies bessones, la de Santa Cristina i la de San Carlo Borromeo, i diversos locals on prendre un cafè o un aperitiu.

Una altra visita imprescindible és la catedral, el temple que custodia el sant sudari que segons la tradició catòlica es va utilitzar per cobrir el cos de Crist després de la crucifixió. També cal visitar el santuari de la Consolata, el més antic de la ciutat.

NO T'HO PERDIS

Venaria Reale Patrimoni de la humanitat per la Unesco, la Venaria Reale és un més dels palaus de la casa Savoia al Piemont. Als afores de la ciutat, hi ha un bus que connecta el centre amb el palau.

venaria reale

tracking