x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Rafa Rodríguez

“Soc un gran fan de Ray Charles des que tinc ús de raó”

Pianista de professió, actuarà avui amb el grup Hit The Road Jack al Festival Internacional de Jazz d’Escaldes, a la plaça Coprínceps. Hi durà a terme un homenatge al gran cantant, pianista i compositor nord-americà Ray Charles.
Rafa Rodríguez

Rafa Rodríguez

Rafa Rodríguez

Actualitzada 04/07/2022 a les 06:33
Per què un homenatge a Ray Charles?
Tot neix des de l’admiració. Soc un gran fan de Ray Charles des que tinc ús de raó. Com a pianista, per a mi, és un referent. Era un gran cantant, un gran compositor i un showman. Tenia molta presència a l’escenari. La meitat del repertori que tocarem serà de Charles i l’altra seran temes representatius de la seva carrera, com Georgia on my mind.


El grup s’ha format únicament per a l’ocasió?

No. De fet, portem un any rodant amb aquest grup. El primer concert va ser en format trio i hem anat creixent. Ara som un quintet. Hi ha un projecte a curt termini de muntar una banda una mica més gran amb secció de metalls i coral.

Havíeu tocat mai junts abans de preparar aquest homenatge?
El saxofonista va estudiar la carrera amb mi. Amb la corista ens coneixem des de fa molts anys. Ara, però, ens hem ajuntat tots cinc. No havíem tocat mai tots junts. Som tots de la rodalia de Barcelona.


A qui va dirigit el concert d’avui?

Jo crec que és un concert dirigit a tots els públics. És un repertori d’una hora i mitja molt divers. Nosaltres intentem fer un repàs de les diferents facetes i diferents estils. És un concert que pot agradar a qualsevol persona a qui agradi la música en directe.

El Festival Internacional de Jazz d’Escaldes torna després d’haver estat aturat des de l’any 2004. No sé si ja ha assistit a algun dels concerts i com valora el festival a nivell d’organització i d’artistes.
Jo n’havia sentit parlar. Encara es feia quan jo era molt jove. N’he sentit parlar a partir de companys de professió com tota una referència. De fet, ens vam alegrar molt quan ens va sortir l’oportunitat de venir.


Creu que s’haurien d’organitzar més iniciatives per apropar el jazz a la gent?

Jo crec que sí. A vegades, quan programem actuacions en un club que no és específicament de jazz i ve gent que no escolta normalment aquest tipus de música, li acaba agradant. Necessitem més professionals del món de la cultura que s’inte-ressin per aquesta tasca. Hem de tornar a apropar la faceta del jazz i blues entre la gent jove.

Quins plans teniu a curt termini?
Aquest estiu no ens han trucat de gaires festivals. De cara a l’any que ve, però, ens agradaria ampliar el nombre d’actuacions. De moment, continuarem amb Ray Charles segur. Ens ho passem molt bé i el repertori és molt divertit i molt entretingut.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts