Cristina Medina

“Mai no és tard per començar a la universitat”

Cristina Medina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea de construir un robot?

Ara la universitat va per mòduls, cada mòdul té diferents seminaris i tenim un repte que engloba els coneixements de tot plegat. Quan ens van proposar els professors el repte ens vàrem sorprendre molt.

Però entenc que els van donar alguna instrucció, oi?

Bàsicament aquest repte es basava en una competició que es va fer als Estats Units que planteja la creació de robots per a tasques en què hi ha massa riscos perquè hi treballin persones. Habitualment en espais subterranis de rescat o similars. Així que ens van plantejar una situació amb un laberint desconegut, com si es tractés d’un recorregut subterrani, i el robot havia de ser capaç d’explorar l’espai i dibuixar-lo al mateix temps, a més, de donar diferents dades i avisar quan trobava la persona.

Van trobar una persona?

Fèiem servir cucs de colors. Implicava menys risc... [riu]

No cal que ho digui...

El que sí que és cert és que el robot l’hem construït des de zero havent de programar-ho tot.

Vostè quin curs està fent del seu grau?

Tot just estic a primer d’informàtica, vaig començar la carrera just després de la pandèmia perquè vaig veure que necessitava saber treballar d’alguna cosa que es pogués fer des de casa.

Per si venia un altre confinament?

Exacte. Jo havia estudiat amb la meva germana una formació professional d’educació infantil, però a les dues sempre ens havia agradat la informàtica i ens hi vàrem llançar.

Tornant al robot, estant a primer encara deu ser més gratificant que ja pugui construir quelcom que funciona, oi?

La verirat és que sí, perquè pots posar els coneixements que has adquirit en una cosa que es converteix en real i tangible. Al cap i a la fi vàrem construir un robot que, si es millorés i s’ampliés, es podria aplicar a la vida real.

Com ho porta això de ser la més gran de la classe?

Jo tinc 33 anys, però sempre he estat molt inquieta i sempre he volgut aprendre coses noves. Mai no és tard per començar a la universitat. Hi ha molt bon ambient a la facultat i tot i que és cert que tots són molt joves es treballa molt bé en grup.

Informàtica sol ser un grau associat als homes, què en pensa?

Cada vegada hi haurà més dones en el món de les tecnologies i les ciències. Ja estem veient que cada vegada hi ha més referents però encara estem obrint camí.

tracking