Anna Lluch

“Amb la coral, Areny va crear una veritable família musical”

L’agrupació ofereix demà al vespre (21 h) el tradicional concert de Canòlich a l’auditori Claror. La proposta ve marcada pel 60è aniversari de la creació del cor i per l’homenatge al seu fundador i director fins al 2020, Daniel Areny.

anna lluch, Presidenta de la Coral Rocafort

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La de demà és una nit especial per a la Coral Rocafort.

Sí, vam pensar que, com que aquest any la Coral Rocafort compleix 60 anys, era també un bon moment per homenatjar qui va ser-ne el fundador, Daniel Areny.

De fet, va dirigir la coral fins fa pocs anys.

Sí, va deixar la direcció el 2020, amb l’arribada de la pandèmia.

Què en destacaria del seu llegat?

Amb la coral va aconseguir crear una veritable família musical. I aquest sentiment de germanor encara perdura ara.

Tornant al recital de demà, com l’han concebut?

El que teníem clar des del primer moment és que el concert havia de servir com a reconeixement a la tasca del Daniel. A partir d’aquí, vam anar afegint idees per anar configurant com seria el concert. Crec que serà una celebració molt emotiva perquè hem aconseguit que molta gent s’hi impliqui.

Qui hi participarà?

A més de nosaltres, també hi haurà la Coral d’Escaldes-Engordany, l’Orfeó Andorrà, la Coral Casamanya, l’Esbart Laurèdia, la companyia teatral La Cia És Grata, la pianista Míriam Manubens, l’ONCA... I tindrem alguna sorpresa.

Quants integrants té actualment la Coral Rocafort?

Vam començar aquest curs sent unes quinze persones, menys del que és habitual. Com que al principi havíem d’anar amb mascareta, a algunes persones no els feia gaire gràcia. Però vam poder seguir el calendari habitual: vam fer una actuació al Mercat Medieval, també el concert de Nadal... Després, quan es van eliminar les restriccions, ja vam poder cantar les Caramelles sent alguns més al grup. Ara arriba el concert de Canòlich, i ben aviat, a l’estiu, tornarem a fer la sardana Dansaires andorrans amb l’esbart, diumenge de Festa Major.

Pel que ha comentat, la pandèmia s’ha fet notar més enllà de la marxa d’Areny.

Sí, ens ha afectat molt, com a tot arreu. Amb la covid-19 molta gent va decidir deixar-ho, almenys durant una temporada. Per sort, la cosa es va recuperant de mica en mica.

Costa trobar gent jove?

Trobar infants que vulguin venir a cantar no és un problema. Tenim els Petits Cantaires Lauredians, on no hi falta mai gent. El problema ve quan aquests joves arriben als 17 o 18 anys i marxen a estudiar a fora.

I es desvinculen del grup.

Sí, alguns ja no tornen al país, i molts dels que ho fan ja no s’impliquen amb la coral. És en aquesta franja d’edat intermèdia on realment costa trobar cantaires.

tracking