Francisca Tapia

“Els gossos són els nous fills i les plantes els nous gossos”

Apassionada de les plantes, divendres estarà a Andoflora amb un estand en què es podran intercanviar esqueixos i plantes a més de rebre consells per a experts amb l’objectiu de crear un grup d’interessats en la matèria.

Francisca Tapia, Paradista a Andoflora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què es podrà fer divendres a la seva parada d’Andoflora?

El que farem és un intercanvi de plantes i esqueixos. És a dir, de manera altruista una persona portarà una planta seva i la intercanviarà per una que pugui ser més o menys equivalent en mida o preu. El més important, però, és que els aficionats a les plantes ens puguem conèixer i crear comunitat. Qui sap si d’aquesta experiència pot acabar sortint una associació per fer cursos o similar.

Regalar una planta sempre queda bé.

Crec que és un molt bon detall. I amb el que proposem divendres és una oportunitat perquè hi ha molta gent que té plantes repetides i amb aquesta iniciativa podem trobar una manera d’ampliar la nostra col·lecció. Jo en portaré quatre o cinc per assegurar-nos que ningú es quedarà sense.

D’on li ve aquesta passió per les plantes?

La meva passió va sortir per una cap meva que em va regalar la meva primera planta. A mi m’agradaven molt però mai m’havia atrevit a tenir-ne una i al final ha resultat que tinc més mà per les plantes del que jo pensava. Vaig començar amb una i ara en tinc vint a casa. Al final crec que una planta és quelcom especial per donar-li a una persona.

Molta gent no té plantes perquè les mata...

Tothom em diu el mateix! “No tinc plantes perquè les acabo llençant.” Em costa d’entendre, però. Sempre dic que hi ha una planta per a cada persona i després plantes perfectes per a persones que comencen. Són plantes antimataplantes.

Per exemple?

Depèn de la persona perquè hi ha qui la rega cada dia i hi ha qui la rega un cop cada quinze dies. Si ets de regar poc és clar que un cactus és la teva planta. De totes maneres, els potos són plantes a prova de matadors professionals perquè ho aguanten quasi tot.

Algun consell per a un matador professional de plantes?

El primer de tot és mirar com és casa teva, veure l’espai, si tindrà llum o no... Si t’emportes una planta que necessiti sol i a casa teva no n’hi ha per molt que la reguis... I després és tan fàcil com buscar a internet abans de comprar la planta en concret. Mirar si necessita molta o poca aigua, perquè a vegades ens pensem que com més la rego més estima li dono, i en realitat l’estem ofegant.

Al principi una planta fa il·lusió, després ja no tant...

Sí, al principi fa il·lusió però després és una responsabilitat. També crec que des del confinament la gent vol tenir naturalesa a casa seva i de sobte la gent s’hi va enganxar. Els gossos són els nous fills i les plantes els nous gossos.

tracking