Ivan García

“Si proves la cervesa artesana i t'agrada, ja t'hi quedes”

Graduat al prestigiós Basque Culinary Center de Sant Sebastià en gastronomia i arts culinàries, és un dels creadors d’&Andbeer, una cervesa artesanal fabricada amb aigua del país que recentment ha guanyat un concurs internacional.

Ivan García Productor d'&Andbeer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com surt la idea de fer una cervesa andorrana?

La idea neix el 2019 després d’acabar la universitat i sorgeix en veure la necessitat que no existia cap cervesa al Principat. Ens vàrem adonar que teníem un nínxol al país perquè hi havia un mercat molt gran que hi estava interessat.

Com és el procés de crear una cervesa artesanal?

Per una banda està tot el procés del sabor i dels gustos i també està la part de la producció. Però la part més important és que s’han de tenir en compte no tan sols aquests processos de producció o les matèries primeres, sinó també el públic al qual va dirigida. La nostra és una cervesa gastronòmica que s’allu­nya de la cervesa artesanal tradicional.

Com la descriuria?

Sempre ens hem volgut diferenciar de la cervesa molt complicada o extravagant. La gent andorrana vol una cervesa bona, però que sigui el més fàcil de beure. No demana un gust que sigui gaire invasiu, sinó que es busca un sabor molt equilibrat, suau, net...

Estem parlant de ‘l’Estrella Andorrana’?

Es podria dir que sí. Volem que els nostres productes s’allunyin dels gustos potents que facin que quan algú la provi no vulgui repetir. Si no estàs acostumat a prendre cervesa artesana és difícil que repeteixis, però si t’agrada ja t’hi quedes.

Quant de temps es triga a crear una cervesa?

Vàrem trigar entre vuit i nou mesos el primer cop. A més de dissenyar els productes i buscar el sabor adient, també vàrem haver de crear tot el procés de producció. Vàrem fer desenes de proves per trobar el gust que agradés a tothom.

Quina és la característica més important d’aquest sabor?

Diria que l’aigua d’Andorra. Bona part de la cervesa és aigua, així que és imprescindible utilitzar un producte bo i de qualitat. L’aigua del país ho és, així que n’estem molt orgullosos.

Recentment han guanyat un premi per un nou producte, oi?

Sí, ens vàrem imposar al Barcelona Beer Challenge, el concurs internacional més important d’Espanya i un dels més importants d’Europa. Va ser un plaer anar-hi perquè ens van donar la medalla d’or en la nostra cervesa experimental.

Què vol dir experimental?

És una cervesa que esperem treure al mercat en un mes i que es diu Hidrobeer. En aquest cas és una cervesa que s’allunya del tema més senzill. Es produeix amb hidromel (amb mel d’un productor de Canillo), combinada amb una cervesa rosa i les barregem en una bota on fa el procés de maduració.

tracking