Teresina Serra i Martha Roquett

“Amb tot el que està passant a Ucraïna, calia actuar ja”

Són les organitzadores del concert solidari ‘Músics per Ucraïna’, que demà (19.30 h) reunirà a la sala del Prat del Roure nombrosos intèrprets del país. La recaptació anirà íntegrament destinada a la Creu Roja.

Teresina Serra i Martha Roquett

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la iniciativa?

Martha Roquett: De fet ja feia temps que teníem pensat dur a terme una concert solidari. Però amb tot el que està passant a Ucraïna, calia actuar ja.

Quan van començar a preparar-ho?

Teresina Serra: Fa poques setmanes. Hem anat a contrarellotge perquè volíem que el concert fos abans de Setmana Santa. I calia organitzar-ho tot com abans millor perquè Ucraïna necessita ajuda urgent.

Vostès són les úniques organitzadores?

T. S.: Sí, ho hem organitzat tot nosaltres, però també hem de dir que sense la col·laboració del comú d’Escaldes aquesta iniciativa no hauria estat possible. Ens ha ajudat en la cessió de l’espai, en la venda d’entrades i en la difusió.

Quina ha estat la resposta dels artistes?

M. R.: Molt bona. Fins al punt que hem hagut de deixar fora alguns músics perquè era impossible encabir-hi tothom.

T. S.: I no hem volgut marginar o deixar de banda ningú. Vam comentar la idea a diferents artistes i el cartell s’ha fet per estricte ordre d’inscripció. La durada màxima del concert hauria de ser de dues hores i si haguéssim acceptat tothom caldria fer una marató musical.

Això obre la porta a repetir l’experiència amb altres músics?

M. R.: Bé, primer caldrà veure com van les coses demà. Seria ideal vendre totes les entrades i poder donar molts diners.

T. S.: Sí, perquè en aquest concert ningú cobra absolutament res. Tot va per a Creu Roja Andorrana.

A qui podrem escoltar?

M. R.: A part de nosaltres, hi actuaran Juli Barrero, els joves del Cor de Rock d’Encamp –dirigits per Jordi Porta i Gil Blasi–, la Grossband –dirigida per Jordi Barceló–, Komanem, Patxi Leiva, Rumband, Quim Salvat i Guillem Tudó. A més, altres que no hi podran ser presents actuaran en diferit, per vídeo: Oriol Vilella, Enric Bartumeu, Mar Capdevila, Susanne Georgie, Perséfone i Alejandro Politi. El muntatge dels vídeos l’ha fet Alejandra Pereyra, i Alfred Llahí serà el presentador.

Quin preu tenen les entrades?

M. R.: 10 euros els adults i 5 euros els infants fins a 12 anys.

T. S.: Havíem pensat fer una fila 0 per a la gent que vulgui col·laborar sense venir al concert. Però finalment aquesta ajuda es pot donar directament a la web de la Creu Roja.

On es poden comprar les localitats?

M. R.: Al comú i l’oficina de Turisme d’Escaldes, a la Creu Roja, al departament d’Esports del Prat del Roure i a taquilla abans del concert. Esperem que la gent s’animi a venir!

tracking