Elisabet Terri

“El millor aparador de turisme que hi pot haver és el cinema”

Presenta avui ‘Llana Negra’ a la projecció de curtmetratges d’Ordino. Té 39 anys, va néixer a Barcelona i en fa 11 que resideix a Andorra. Codirigeix Imminent Productions, l’empresa que va rebre l’ajut cinematogràfic per ‘42 segons’.

Elisabet Terri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra està explotada cinematogràficament?

Els últims deu anys s’ha començat a esprémer la taronja. Hi ha molts llocs on rodar, no només paisatges, sinó també cases rurals, pobles... què no té Andorra? Infraestructures, s’han de llogar tots els materials.

Percep suport des de les institucions?

Quan vaig arribar ho veia tot bastant parat i em preguntava com és que no s’apostava més pel cinema. Però d’ençà he vist molta evolució i les institucions estan començant a veure que a banda de donar-hi suport cultural es pot fer negoci, en aquesta indústria.

La seva productora va rebre l’ajut cinematogràfic que va convocar Cultura el 2021.

Sí, va ser per a 42 segons i la veritat és que s’han gastat tots els diners a Andorra. És cert, el ministeri de Cultura està fent el que pot. El que sí que penso és que un ministeri com el de Turisme fa molt poc per la cultura en l’àmbit cinematogràfic.

Què més es podria fer?

Tenen bastants recursos i, com a mínim, ens podrien escoltar. Ens tenen una mica apartats com si la cosa no anés amb ells. El cinema és el millor aparador de turisme que hi pot haver. Quanta gent coneix els Estats Units sense haver-hi anat només pel cinema? Quanta gent coneix el Festival de Canes sense haver anat a Canes?

La veritat és que aquí no hi ha turisme cinematogràfic.

És que potser només vens a esquiar, a Andorra, però coneixes uns paisatges que has vist en una pel·lícula.

Parli’m de vostè. Com s’autodefineix cinematogràficament?

A mi m’agraden bastant els drames romàntics o les comèdies dramàtiques. A la vida hi ha moments de felicitat i alegria però també de dolor i drama.

S’emmiralla en algun referent?

Hi ha un director que m’agrada molt i fa servir molt la música, a mi em costaria tant, que és John Carney.

Quins reptes té per al futur?

Estic donant voltes al meu primer llargmetratge.

Fer un ‘curt’ és l’escola prèvia abans de fer un ‘llarg’?

Sí, perquè quadrupliques el pressupost. En el meu cas, com que soc actriu i he estudiat molta interpretació, la meva escola ha estat la meva empresa, on he obtingut molta experiència.

Com troba la inspiració a l’hora d’escriure un guió?

Pot sortir del moment més estúpid. Recordo dinar en un restaurant amb la parella i vaig veure un senyor esperant al costat de la taula. I se’m va ocórrer un curt només veient com aquell senyor esperava algú que no arribava.

tracking