Núria Sinfreu

“No tenia cap objectiu, només enriquir-me com a arquera”

Campiona de Catalunya i de la Lliga Catalana, ha posat la cirereta a un gener fantàstic amb una novena plaça al Campionat del Món de tir de sala que s’ha celebrat a Nimes. L’andorrana, que aviat farà 16 anys, vol seguir creixent i millorant.

Núria SinfreuINDOOR WORLD SERIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un novè lloc a un Campionat del Món ja són paraules majors.

[Riu] Estic molt contenta de com va anar tot i ha estat una experiència molt maca. A les eliminatòries em va tocar tirar amb la segona del rànquing que, a més, va acabar sent la medalla d’or.

Doncs sí que ha hagut de ser una experiència inoblidable.

Clar, vaig poder tirar amb la campiona del Món de la meva categoria, Candice Cadronet, i ja es pot imaginar la meva satisfacció. A més, pots parlar i intercanviar sensacions amb les altres arqueres i ha estat molt profitós tot plegat.

Ja deus començar a ser una tiradora coneguda als tornejos.

Sí, a poc a poc perquè ja fa uns anys que vaig a campionats i aquest de Nimes, clar, era relativament a prop d’Andorra. Ja em tenen vista, sí [riu].

Amb rècord personal, 561 punts de 600.

Sí i un 15è lloc a la qualificació i el novè a les finals. No vaig anar pensant en cap objectiu i només volia seguir millorant tècnicament i agafar experiència. Li dic de debò, volia practicar el que estic aprenent i fer un entrenament més de qualitat i amb més gent.

Per no anar a Nimes amb un objectiu, malament no està.

Volia enriquir-me com a arquera i no em marcava ni quedar entre les 15 primeres ni les 20. El més important ara era fer-ho el millor possible i gaudir de l’experiència.

Una activitat que requereix una concentració mental important.

És un aspecte molt important, sí. Anava nerviosa al principi, i és normal, però és una disciplina que practico sovint i sé que un cop agafo l’arc i em fico de ple en la competició, tot canvia.

Per a tu no deixa de ser una rutina.

Quan estàs tu i l’arc, estàs com en una bombolla i ja no veus res més. I els que estan amb tu fan el mateix esport i tens prou arguments com per saber aïllar-te durant el torneig.

Què creus que has millorat en el darrer any?

La meva manera de tirar, la seqüència de tir. Són diferents passos quan comences a competir i ara tinc una estructura més clara al cap del que he de fer en la línia de tir. També ha canviat el material, perquè ara tiro amb un arc millor.

La línia de tir, el gran desconegut per a la resta de mortals.

És un esport que com es veu a moltes pel·lícules sembla fàcil però no ho és, com si fos lleuger i l’arc pesa una mica [riu].

Proper repte, Marina d’Or.

Al campionat d’Espanya de sala, sí, el 17 de febrer. Vull quedar entre les cinc primeres, però hi ha molt bon nivell.

tracking