Irma Bonet

“Si vols aconseguir una cosa, imaginar-la t'ajudarà”

Llicenciada en psicologia i especialista en etologia, és una enamorada dels animals i del medi ambient. Un dels seus somnis era dedicar-se a escriure. Té una filla de 10 anys, tres conills, un hàmster i peixos.

Irma Bonet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estudiat psicologia i s’ha especialitzat en etologia dels animals. Com acaba escrivint un llibre infantil?

Sempre m’ha agradat escriure i inventar-me històries. Em vaig inspirar en una història real i a partir d’allà vaig crear els personatges. Quan la vaig deixar llegir als meus “conillets d’Índies”, tots em van dir que els havia encantat.

El seu llibre és fruit de moltes aportacions.

Sí, les editorials no s’arrisquen amb una autora novella, per això vam fer un micromecenatge de 40 dies en què les persones hi podien contribuir. L’objectiu era vendre els llibres abans que es publiquessin per costejar la primera edició.

I ho va aconseguir?

El novè dia ja havíem assolit l’objectiu. No m’ho podia creure! Al final vam arribar al 101 per cent i va ser fantàstic.

Com ha estat l’experiència del micromecenatge?

No ho coneixia i ha estat molt emocionant. Guardo un record molt maco. Aquest llibre és una suma de petites aportacions de moltes persones.

És un llibre infantil. Té voluntat educativa?

Jo el recomano per a nens a partir dels vuit anys i fins als 99, com els jocs de taula! L’objectiu és conscienciar joves lectors que tenir una mascota és una responsabilitat.

La imaginació juga un paper important a la novel·la. Creu que realment pot superar la realitat?

És un dels processos creatius més importants que hi ha per a l’ésser humà. Si vols aconseguir una cosa, imaginar-la t’ajudarà. El protagonista sap que acabarà tenint un gos perquè sent que li falta una part d’ell i se l’imagina.

En Tim no es rendeix?

A vegades desitges una cosa amb tot el teu cor, com en Tim, però tot apunta en contra. Aquesta novel·la porta el missatge de no tirar la tovallola per molt difícils que semblin les coses. Fes tot el possible perquè potser la vida t’acabarà portant una oportunitat.

Quin és el paper de l’àvia d’en Tim?

Ella veu per on van els trets i dona un cop de mà al seu net per ajudar-lo en el procés. Aquesta història també parla del respecte cap a la gent gran, que tenen tot un temps viscut darrere i aporten el seu granet de sorra en una societat que fomenta la joventut eterna.

Què li agradaria aconseguir amb el seu relat?

Si algú acaba aprenent alguna cosa, perfecte. Si arrenco un somriure, perfecte. I si sacsejo algun pensament, també.

tracking