Far de la Cala Nans, Cadaqués

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja sigui per les històries marineres que amaguen o per les pel·lícules que així ens ho han fet creure, els fars sempre tenen una màgia que els envolta d’un no sé què que els fa especials, romàntics, místics. Potser és aquesta certa aura de misteri el que ens sedueix, ens atrapa i ens fa buscar els millors camins per accedir-hi a la cerca, moltes vegades, de la posta de sol més poètica.

Ben a prop d’una de les localitats amb més encant mariner de Catalunya, Cadaqués, es troba el far de cala Nans. El nostre destí és només accessible a peu –actualment és l’únic far del litoral català sense accés rodat– i si bé les vistes en arribar són per emmarcar, durant el trajecte no podrem deixar la càmera a la butxaca. Es tracta d’un fàcil recorregut d’uns sis quilòmetres entre anada i tornada que ens oferirà unes vistes espectaculars de Cadaqués amb uns colors de somni si hi anem quan el sol comença a baixar.

El punt de sortida és l’hotel Rocamar de Cadaqués, des d’on cal seguir en tot moment el camí de ronda que ens dirigirà fins al far. L’itinerari ens farà passar primer entre les cases del veïnat de Sant Piu i després per un camí de pedres que ressegueix la costa. L’excursió, de poca dificultat, permet allunyar-se de les aglomeracions de la població catalana, molt freqüentada sobretot a l’estiu, i gaudir de la seva bellesa des d’un altre punt de vista. A part de les excepcionals vistes que ens oferirà, la natura que acompanya tot el camí no ens deixarà indiferents. La vegetació, amb un gran nombre de plantes i colors diferents, i el paisatge rocós propi del cap de Creus ens deixarà entreveure petites cales per gaudir d’un bany en una zona menys concorreguda. Una de les platges verges que ens oferirà tranquil·litat és la de sa Sabolla, que trobarem abans d’arribar al far i des de la qual també podrem observar la bonica forma de la badia de Cadaqués.

Ja des de l’inici, el camí agafarà certa alçada que ens permetrà caminar rodejats de les roques castigades per l’erosió i veure la profunditat del mar. A l’esquena ens quedaran les vistes de postal de Cadaqués, absolutament imprescindibles per als amants de la fotografia, i al davant, poc després d’emprendre la nostra ruta, ja veurem com enfila imponent el far de cala Nans, que data de l’any 1864 i que va ser construït pel mateix enginyer que el del cap de Creus (Josep Maria Faquinetto).

No t'ho perdis

Sant Martí d’Empúries

Al costat de l’Escala hi ha una petita vila, Sant Martí d’Empúries, que es conserva com a poble medieval. Val la pena caminar sense rumb pels carrers i aturar-se en alguna de les terrasses.

Far de la Cala Nans, Cadaqués

tracking