PonteveaM. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podria parlar de Vigo, la ciutat més meridional de les Rías Baixas, o podria fer referència a la torre d’Hèrcules, el far romà més antic del món que s’alça sobre el turó de la costa est de la Corunya. Galícia té paratges preciosos, un menjar deliciós, molta boira i una gent que t’enamora amb el seu accent i la seva hospitalitat. I si és cert que molts dels seus atractius apareixen a les principals guies turístiques d’Espanya també ho és que les millors troballes i els millors racons solen ser aquells que et trobes de casualitat mentre viatges. O, per què no dir-ho, quan et perds de manera descarada.

Pontevea és un petit nucli poblacional on viuen tan sols 147 habitants: 82 homes i 65 dones (segons l’Institut Gallec d’Estadística). Forma part de la comarca de Santiago. Concretament, es troba a la parròquia de Reis, dins el Concello de Teo. I segurament la seva rellevància no aniria més enllà del fet de ser el tradicional poble gallec amb quatre cases de pedra si no fos pel majestuós pont medieval de sis arcades que, fent honor al gentilici i des de fa set segles, ofereix una via d’accés a tothom qui vol travessar el riu Ulloa. Ara bé, tot i que les vistes des del pont no tenen res a desmerèixer, el veritable descobriment no es troba a sobre, sinó sota el pont. I és que just al costat de la riba, els habitants de Pontevea s’han creat la seva particular platja fluvial. Allunyada de la massificació pròpia de les platges hi ha un prat verd en un entorn realment bucòlic que ofereix un recer de tranquil·litat a aquells que busquen banyar-se, llegir o simplement prendre el sol. El riu, cristal·lí i envoltat de libèl·lules de colors, crea una mena de piscina natural que convida a provar les seves fredes aigües. A més, l’oasi improvisat ofereix una experiència completa, ja que uns metres més enrere, i just al costat d’una zona arbrada amb una quinzena de taules de pícnic, una família local ofereix en una parada tapes i racions –com no podia ser d’una altra manera– de “pulpo gallego” i “empanadas de bonito”. És tan sols un exemple dels que de ben segur que Galícia amaga entre els seus boscos de terra meiga.

NO T'HO PERDIS

Ponte do Xirimbao

Es tracta d’una peculiar estructura metàl·lica suspesa sobre les aigües del riu Ulloa gràcies a uns gruixuts cables d’acer. S’hi arriba a través d’un recorregut circular molt accessible de 6 quilòmetres que s’inicia abans de creuar el pont medieval.

tracking