BambergJ.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una ruta per Baviera ha d’incloure forçosament la visita a grans ciutats com Munic o Nuremberg, així com una escapada a la zona dels Alps i el castell de Neuschwanstein. Però si es disposa de més temps, el millor és descobrir els tresors que amaguen les localitats més petites: Ratisbona, Passau, Würzburg, Bayreuth... o l’indret que avui ens ocupa, Bamberg.

Declarada Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Bamberg presenta diversos trets curiosos. Potser el més significatiu és que el seu casc antic s’ha mantingut pràcticament intacte, i s’ha convertit en un dels més ben conservats del país. El fet que la ciutat no tingués cap centre de producció d’armes va salvar el seu important patrimoni dels bombardejos durant la II Guerra Mundial.

En ser una localitat petita, i amb la majoria de punts d’interès molt cèntrics, és fàcil visitar Bamberg en un dia. En el recorregut no ha de faltar el pintoresc Altes Rathaus, l’antic ajuntament construït en estils barroc i rococó. L’edifici destaca per estar edificat al bell mig del riu Regnitz i estar unit per dos petits ponts al barri antic. El motiu d’aquesta estrambòtica ubicació es deu al fet que quan, al segle XIV, la burgesia va reclamar un ajuntament propi, no va tenir més remei que edificar-lo en una illa artificial perquè el poder episcopal es va negar a facilitar un terreny.

I parlant de bisbes, un altre edifici que no ens podem perdre és, per descomptat, la catedral, una imponent construcció tardoromànica que ha vist néixer i créixer gairebé tots els habitants de la ciutat. A l’interior hi ha una famosa escultura eqüestre, el Bamberger reiter (genet de Bamberg). Es desconeix la identitat del personatge retratat, si bé un dels candidats és l’emperador Enric II el Sant, enterrat precisament en aquest temple.

Després de visitar l’interior de la catedral i les façanes exteriors, es pot fer un passeig per la plaça on està ubicada, la Domplatz. En aquest cèntric punt es troben edificis il·lustres com el palau Alte Hofhaltung, un imponent conjunt residencial, o la Neue Residenz, la seu episcopal d’estil barroc. Una breu caminada ens conduirà a un altre monument imprescindible, l’abadia de Sant Miquel. El retorn al casc antic es pot fer resseguint la riba del Regnitz i explorant la fotogènica petita Venècia, com es coneix l’antic barri de pescadors.

NO T'HO PERDIS

CERVESERIA HISTÒRICA

La famosa taverna Schlenkerla, fundada al segle XV, és una parada obligada a Bamberg. L’especialitat de la casa és la Rauchbier (cervesa fumada), una curiosa varietat local.

tracking