La Venècia catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De tots els indrets que formen part de la Costa Brava, Empuriabrava és un dels més especials. Els seus més de 20 quilòmetres de canals navegables han fet que es guanyi a pols el sobrenom de la Venècia catalana i han convertit aquesta regió de Castelló d’Empúries en un dels punts de turisme més importants de tota la província de Girona.

A Empuriabrava, la majoria de carrers estan formats per canals i els residents poden, literalment, sortir de casa navegant. També per als visitants de la vila hi ha múltiples opcions per recórrer tots aquests camins inundats, des del lloguer de barques amb un conductor fins a les que es poden adquirir de manera individual sense necessitat de tenir cap permís addicional. Per a un turista, Empuriabrava és probablement el millor destí de la península Ibèrica per descobrir en barca i l’experiència de visitar-la des de les seves aigües fa entendre a la perfecció per què és considerada la segona Venècia, en aquest cas a les terres catalanes.

Tanmateix, els canals no són l’únic punt d’interès turístic d’Empuriabrava, ja que la vila ofereix un catàleg bastant extens d’activitats per fer. En primer lloc, no podem oblidar que es tracta d’un poble de la Costa Brava que compta amb platges de gran bellesa. Situades a l’inici del golf de Roses, donen l’oportunitat de gaudir de l’aigua i el sol amb la visió d’una idíl·lica panoràmica: al nord hi queda el cap de Creus i al sud s’hi pot contemplar l’Escala, com a poble més llunyà. En total, la vila compta amb uns set quilòmetres de platges, destacant la d’Empuriabrava –la central i més propera als canals–, la de la Rubina –que limita amb Roses– i la de Can Comes. Aquesta última platja esmentada compta amb quatre quilòmetres de recorregut i està entre les desembocadures dels rius Muga i Fluvià, sent la llacuna principal del parc natural dels aiguamolls de l’Empordà. La parada en aquest indret únic a Catalunya és obligada entre els amants de la natura i del senderisme, ja que compta amb diversos itineraris per poder visitar la fauna i la flora de la zona.

D’altra banda, també cal destacar la gran quantitat d’activitats addicionals que es poden fer per la zona, com ara submarinisme, llançament en paracaigudes o gaudir del túnel de vent Windoor Reafly. Un ampli repertori de possibilitats que fan que una estada a Empuriabrava sigui única.

NO T'HO PERDIS

Carrers d’aigua

Molts dels residents d’Empuriabrava gaudeixen de viure en domicilis que literalment els permeten sortir de casa navegant pels canals del municipi en les seves barques.

tracking