David Blanch

“La gent queda impressionada per tot el que es pot fer al país”

Té 18 anys i és estudiant d’Enginyeria Química. Participa per primer cop al programa d’ocupació eventual del comú d’Andorra la Vella, que aquest estiu dona feina a 162 joves. Assegura que repetirà l’experiència.

David BlanchJ. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decantar-se per aquesta feina?

La veritat és que en un principi tenia pensat agafar alguna altra feina típica de l’estiu, per exemple al món de l’hostaleria, però en l’actual situació sanitària era difícil. Així que vaig decidir-me per algun dels treballs eventuals que ofereix el comú.

Com va anar el procés?

Vaig presentar currículum per a tres feines: informador de carrer, medi ambient i informador turístic, i em van cridar per a aquesta última. Vaig passar l’entrevista de treball i des del 5 de juliol soc aquí.

Com valora la iniciativa?

Trobo molt bé que el comú inverteixi en l’ocupació dels joves de la parròquia. Això ens ajuda a obtenir experiència, ja que per a molts és la primera feina. I de pas, també promocionem Andorra la Vella i el conjunt del país. I qui millor per informar sobre la parròquia que algú que hi ha viscut sempre?

Quin és el dia a dia a l’oficina de Turisme?

En realitat aquesta és una feina més polivalent del que pot semblar, perquè no només fem d’informadors, sinó que també venem productes, o ajudem els turistes a fer algunes reserves.

Quants informadors són?

Aquí en total som nou persones dividides en dos grups. Però després també hi ha contractats un guia de muntanya i una guia cultural, i els informadors de carrer, que són uns 45.

Quines acostumen a ser les consultes més habituals?

Per exemple ve molta gent que no sap ben bé què veure, i que en principi només pensa en Andorra la Vella i Escaldes. Però quan veu el mapa de tot el país desplegat surt d’aquí amb la idea que amb només un cap de setmana no en tindrà prou.

Encara hi ha idees equivocades sobre el que és Andorra?

Sí, encara passa. Com ja he dit, molts s’agafen només un cap de setmana pensant que això és petit, que el país només són botigues, bancs i una mica de muntanya. Després es queden impressionats en veure tot el que es pot fer.

De quina manera ha influït la Covid-19 en la manera de fer turisme?

L’any passat ja es va veure que amb la pandèmia s’havia despertat un interès per la muntanya, que és on tenim l’aire pur. I aquest any la cosa va pel mateix camí. Llocs com la vall d’Incles o Tristaina estan molt demanats. Ha crescut l’interès pels espais naturals i les activitats a l’aire lliure.

Li agrada la feina?

Sí, i tot i que professionalment no em vull dedicar al turisme ja he decidit que repetiré aquí els propers estius.

tracking