Cristina Ramírez

“Quan el gos emmalalteix ja és tard per assegurar-lo”

Treballa, entre altres qüestions, amb pòlisses d’assegurança a animals domèstics, un servei encara poc conegut entre els propietaris del país. Ara com ara, només gats i gossos poden accedir a aquestes cobertures

“Quan el gos emmalalteix ja és tard per assegurar-lo”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En quins casos és recomanable assegurar una mascota?

En realitat s’aconsella fer-ho sempre, perquè al cap i a la fi, quan l’animal es va fent gran, sempre acaba tenint problemes de salut. I una assegurança també pot ser útil per als primers anys de vida, per cobrir les vacunacions o les visites rutinàries al veterinari.

La pòlissa es pot contractar en qualsevol moment?

No, i sempre es recomana fer-ho com abans millor. De fet, a partir dels quatre mesos de vida ja és possible. Cal tenir present que les companyies no accepten contractar pòlisses a partir de determinada edat.

De quina edat estem parlant?

En el cas dels gossos, habitualment a partir de nou anys la companyia ja no ho permet.

I aleshores els clients es troben amb problemes...

Sí, perquè molts pregunten per l’assegurança quan el gos ja és gran i cal afrontar tractaments molt cars. Però quan el gos emmalalteix ja és tard per assegurar-lo i tenir la cobertura, que és del 80% del cost dels serveis veterinaris i dels medicaments.

Els propietaris no saben que hi ha aquesta opció?

Molts ho saben, però no ho consideren imprescindible, fins que s’hi troben. Les pòlisses relacionades amb la salut no s’haurien de qüestionar i són les que més es qüestionen. Tota assegurança que no sigui obligatòria costa d’entendre, i més en el cas de les mascotes. Però elles també poden emmalaltir o tenir un accident.

Tampoc és obligatòria en el cas de les races perilloses?

No cal contractar una pòlissa específica per a l’animal, però sí que s’aconsella incloure’l dins la pòlissa de la llar com a responsabilitat civil. Si el client es decanta per aquesta alternativa, no es cobriria el cost d’eventuals malalties, però sí els danys que el gos pogués causar a terceres persones.

A Andorra és possible assegurar qualsevol animal domèstic?

No, tan sols gats i gossos. Amb animals com conills, aus o rèptils no es pot actualment.

Per què?

Els reassegudors, pel motiu que sigui, no ofereixen aquesta possibilitat aquí al país, potser perquè no tenen prou demanda. En tot cas crec que és un tema al qual cal buscar solució.

Els gats també son propensos a emmalaltir?

Sí, però les seves malalties són més difícils de detectar perquè triguen més a manifestar-se. Però també cal dir que les seves assegurances són diferents, perquè, a diferència dels gossos, pràcticament no surten de casa i no tenen el perill de patir un accident o de barallar-se amb altres animals.

tracking