Christoper Clemente

“No concebo estar en un altre equip que no sigui Salomon”

Corredor de la Gomera de l'equip Salomon latiSeguros, aquest dimarts presentarà "El otro Cristofer", el documental on explica el seu canvi d'estil de vida, on va passar de tenir sobrepès a correr entre els millors del món .

“No concebo estar en un altre equip que no sigui Salomon”FIRMA FOTÒGRAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què s’ha de tenir en compte per preparar una ultratrail?

S’ha de fer un procés d’entrenament molt ben fet però sobretot s’ha de parar molta atenció al descans. Has de dedicar certes hores diàries a descansar.

Vostè participarà a la trail 100 Andorra. Com l’afronta?

Amb respecte i il·lusió. És una cursa de 125 km amb molt de desnivell. Tot just vaig començar a córrer al març i no sé si tindré el cos preparat per a tanta guerra.

Quantes ultres ha fet al llarg de la seva vida? Recorda la primera?

Ja porto 11 anys competint. La primera la recordo perfectament. Va ser a l’octubre del 2010: l’Ultratrail Gran Challenger de Gran Canaria. Era la meva primera cursa de més de 40km. La vaig acabar seguint el grup.

Sempre corre en grup?

En aquest cas vaig fer tota la cursa seguint el grup. Si s’apressaven, jo am’apressava. Si afluixaven, jo també ho feia. Això em va ajudar molt.

Vostè ha fet un canvi de vida important. Amb només 4 anys va passar de tenir sobrepès i mantenir una rutina sedentària a competir entre els millors del món.

Amb 24 anys pesava 95 quilos i tenia el colesterol altíssim. Els metges em van recomanar caminar i vaig començar a córrer. Al febrer del 2010 vaig fer el Maraton del Meridiano i partir d’aquí em vaig enganxar a l’esport, a la muntanya i a menjar sa.

I això ho explica al seu documental ‘El otro Christopher’.

Sí. La veritat és que tothom qui coneixia la meva història em deia que expliqués l’experiència. Llavors Salomon va decidir fer aquest documental. Em fa molta il·lusió veure com he canviat.

Es pot veure ja en plataformes?

Sí. Es pot veure a través del canal de Youtube de Salomon.

Què suposa per a vostè formar part del Team Salomon?

És com si fossin la meva família. No concebo estar en un altre equip que no sigui Salomon. És un grup molt divertit.

Què és més difícil lluitar contra el cronòmetre o contra un rival?

Crec que el més difícil és saber sortir dels mals moments. Meditar i pensar sempre en positiu. Saber sortir bé de les caigudes, superar les sobrecàrregues. El tema del cronòmetre no em treu la son.

I el més dur de córrer sol tants quilòmetres?

Desgasta molt. Intento visualitzar el premi i convertir els pensaments negatius en positius.

tracking