MARIA NAZZARO

“Als joves ens manca previsió de futur per emancipar-nos”

Coordinadora de la JSA. És la primera dona al capdavant de les joventuts del PS. Té 29 anys. Ha estudiat Treball Social a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Aspira a una major participació dels joves per garantir el benestar del col·lectiu.

Maria NazzaroFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quines són les seves inquietuds polítiques?

Poder garantir un benestar i una qualitat de vida a tota la població. M’agrada poder tenir veu i utilitzar-la i participar en tot allò en què la societat ho permet.

Veu el jovent implicat en la política?

Encara manca poder tenir més participació. Crec que aquí tenim un fenomen que no ens ajuda gens, que és quan marxem a fora a estudiar. Són uns anys en què no passem gaire temps aquí i això fa que després la participació sigui menor.

Per on passa la solució?

Això passa per començar a aplicar les noves tecnologies, ja que no tan sols les podem utilitzar per a l’oci, sinó per incrementar la participació.

Vostè va marxar a fora i va tenir aquesta sensació?

Sí, vaig estudiar Treball Social a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona durant cinc anys. I no tenia tanta informació ni estava assabentada de tots els canvis que s’estaven produint.

Què li va aportar personalment marxar fora durant cinc anys? Em va aportar molta experiència, poder conèixer com enfoquen en altres llocs problemàtiques que també tenim aquí. A més, te n’adones com es veuen altres realitats que aquí no es veuen tan de prop.

Com per exemple?

Doncs els sensesostre o el que implica gestionar molta més població i més precarietat econòmica. Només la ciutat de Tarragona té la població de tot Andorra com a país.

I quina és ara llavors la seva impressió d’Andorra en el retorn al país?

Aquí tenim una legislació diferent que ens protegeix de moltes coses. Que per llei no es pugui pernoctar al carrer o que estigui prohibida la prostitució ens garanteix un benestar que a baix no està garantit.

Que no es pugui dormir al carrer, però, no vol dir que no hi hagi precarietat...

Clar, clar, per això al PS l’habitatge és una de les nostres màximes. Als joves d’avui en dia ens manca una previsió de futur i no ho tenim tan fàcil com en altres èpoques per independitzar-nos.

Per què?

L’estabilitat econòmica i laboral no està tan garantida com en altres èpoques. Per això, independentment de la ideologia de cadascú, m’agradaria motivar els joves. La nostra veu és important i la participació és el que ens dona força. Al cap i a la fi som el futur i en l’àmbit generacional veiem les coses d’una altra manera. És important que puguem parlar de com ens afecta el dia a dia i com podem millorar-lo.

tracking