Fran González

“Quan vaig començar amb el trail vaig canviar de vida”

L'atleta i influencer Fran González, és una apassionada del córrer. Natural de Santiago de Xile i resident a Sitges, va deixar la vida com a directora d’escola per dedicar-se a viatjar i fer ultra trails i convertir-se en una influencer d’aquest sector atlètic. Té cinc fills i cinc nets.

Fran González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com van conèixer l’OTSO Trail d’Encamp?

Nosaltres vam conèixer l’existència de la cursa per la Liliana Ochoa (directora de la carrera) amb qui vam coincidir en altres esdeveniments.

Què la va portar a començar a córrer en curses així?

Vaig conèixer El Cerro (la muntanya) i em va captivar des del primer moment. Sempre he corregut en curses així, i aquí a Encamp faré la de 21 quilòmetres.

Des de quan competeix en curses similars?

Podem dir que d’una manera o altra, vaig començar a córrer ara fa 9 anys.

Sempre ha fet grans distàncies?

No! Ni molt menys. L’augment de la distància ha estat una cosa progressiva. Vaig començar amb 10 quilòmetres i ara només faig grans distàncies.

Què són per a vostè llargues distàncies?

M’agrada molt fer ultra trail, que això vol dir que són totes aquelles curses que superen la distància d’una marató, que són 42 quilòmetres. N’he arribat a fer de 100 quilòmetres.

Quina és la seva rutina d’entrenament?

Tinc la sort que em dedico a córrer i soc influencer i tant a mi com a la meva parella ens segueix molta gent. Això ens dona molt temps per entrenar-nos i ho reparteixo entre 5 dies de córrer i 3 al gimnàs.

Però el fet de ser influencer em permet tenir més temps de recuperació després de les curses. Es compagina bé ser una atleta i una influencer?

Nosaltres ho compartim tot a les xarxes socials, i això també ens porta molta feina, però que no es veu. Però sí, ho puc compaginar perquè faig esport i viatjo, que és el que més m’agrada.

Sempre s’ha dedicat a la feina que fa actualment?

No! Jo durant molts anys vaig ser directora d’una escola. Però quan vaig començar a competir en les trails, vaig decidir fer un canvi de vida.

La seva parella es dedica al mateix, ha dit?

Sí! ens vam conèixer ara fa quatre anys mitjançant Instagram. Ell es neozelandès, jo soc xilena, i ens va unir la vida que portem. Viatjar i córrer.

Quin és el calendari que tenen?

Normalment intentem fer sis curses cada any, tot i que tant l’any passat com aquest han sigut molt complicats. Però de moment, a banda d’Encamp, tenim una cursa prevista a la Val d’Aran i una altra a Mèxic. I entremig, doncs tornem a la nostra casa de Sitges on ens entrenem al Parc Natural de les Muntanyes del Garraf.

tracking