TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Liliana Ochoa

“Volem que la gent gaudeixi amb el gos de la muntanya”

La cursa se celebrarà diumenge vinent
42 anys. Fa tres anys que resideix al Principat i regenta l’empresa OTSO. Think Sport. Fa quasi vint anys que està relacionada de forma estreta amb el sector esportiu i una de les seves passions és córrer.

Liliana Ochoa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina és l’ànima de la cursa?

Proporcionar un espai controlat per practicar i participar d’una activitat esportiva amb gos i alhora conscienciar els propietaris sobre el respecte, la responsabilitat i l’educació que han de tenir envers el seu animal.

D’on sorgeix la proposta?

Quan vam arribar a Andorra amb el nostre gos ell va descobrir el paradís. Vam estar mirant si hi havia alguna cursa o competició amb animals i en veure que no hi havia res vam engegar el projecte. Volem que la gent gaudeixi amb el gos de la muntanya.

Com es desenvoluparà la cursa?

Es desenvoluparà en dos blocs. El primer, l’entrega de dorsals, que serà divendres i dissabte. El segon serà diumenge, quan tindrà lloc la cursa. Hem preparat els recorreguts i els hem adaptat a la Covid.

Compten amb la participació d’empreses i entitats socials.

Sí. Comptem amb la col·laboració i el suport de Bomosa i Kissos i d’entitats socials, com GosSos i Laika, les quals tindran una paradeta el dia de l’entrega de dorsals per fer difusió. A més, tindrem una demostració d’agility per part de Kissos.

És la segona edició de la cursa.

Va ser l’última competició que es va realitzar l’any passat abans de la irrupció de la pandèmia per la Covid. Ens hem endinsat a la segona edició perquè la gent hi estava interessada.

És una activitat per a amants dels gossos.

Sí. Durant la primera edició també la teníem oberta a gent que no tingués gos, però en aquesta ens limitem a corredors que tinguin mascota perquè puguin gaudir del gos i de les muntanyes.

La cursa també és vàlida per a persones no professionals?

No fa falta ser un as del running. Hi ha molts corredors i corredores que sempre entrenen amb el gos. Està oberta a tota mena de gossos, races i mides, i també als nivells de l’esportista. Tenim una fase que són tres quilòmetres que es pot fer caminant.

Requereix molt d’esforç organitzar l’esdeveniment?

Es tracta d’una competició petita, però comporta un gruix elevat de feina. Has de tenir la passió per fer-ho, si no corres el risc de no poder amb tot el volum de feina que genera. També cal destacar que tenim la col·laboració del comú d’Encamp en tot moment.

Tenen futurs projectes relacionats amb l’esport i els animals?

De moment la nostra intenció és mantenir una cursa de muntanya en equip entre l’humà i el gos. Potser més endavant habilitem distàncies més llargues, però no ens plantegem altres formats, ja que això ja ho oferim a la cursa trail de l’OTSO Travessa d’Encamp, que és específica per córrer per la muntanya.

tracking