Marta Moran

“La dansa és pell i entrar en diàleg des de la corporalitat”

Ha creat el seu canal de YouTube, anomenat ‘Movimiento Expresivo’. 40 anys. Natural de Blanes. Fa més de vint anys que es troba immersa en l’art escènic i el món educatiu. Actualment treballa amb diferents artistes del país per interaccionar amb altres llenguatges artístics.

“La dansa és pell i entrar en diàleg des de la corporalitat”Laura Martos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha creat el seu canal de YouTube. Què l’ha portat a fer aquest pas?

Durant el confinament vaig fer classes per Zoom i això em va connectar amb aquesta visió de transmetre a través d’una pantalla. Al principi era reticent a obrir-lo, però al final vaig pensar que no tenia res a perdre. El vaig crear en castellà per arribar a més gent i la intenció és compartir contingut pràctic de moviment creatiu.

La dansa és una forma de conèixer-se a un mateix.

Per mi la dansa és un camí de coneixement anatòmic del cos físic. El treball de la complexitat del cos t’aporta un pensament crític i unes emocions conscients. La consciència de les possibilitats físiques de moviment t’obre una connexió molt més integral amb el que som i com relacionar-nos.

Fa més de vint anys que es dedica al món de la dansa.

Sí. Vaig començar a través del teatre, i recordo que a les classes més corporals és on em sentia més còmoda, més lliure. A partir d’aquí vaig començar amb la dansa contemporània i la improvisació. I vaig estudiar en diferents espais de dansa de Barcelona, Roma i Mataró.

Què l’apassiona d’aquesta disciplina artística?

La presència de quan balles, en aquell moment no estàs a cap altre lloc, estàs connectat amb el present i amb el teu cos. M’apassiona compartir-ho amb altres persones, per mi la dansa és pell i entrar en diàleg des de la corporalitat.

La dansa requereix un esforç constant.

Sí. Quan entres en un procés creatiu per generar una peça o un espectacle hi ha moments intensos, però experimentes que el cos té molta energia. La dansa t’ensenya molt, et posa de cara les pors, els obstacles i les dificultats, però recompensa molt.

Quin paper té la disciplina en l’educació?

Moltes. Començant per l’individu, és el reconeixement del mateix cos a través del moviment, les possibilitats d’expressió de l’imaginari i de les emocions a través del cos físic, a més de la relació amb el grup. Una persona creativa que s’expressa a través del moviment és una persona rica.

Quines modalitats de dansa imparteix?

Ara em trobo en un moment en què vull compartir amb altres artistes. Una és la Judith Rodrigo, amb qui fem tallers d’art viu i interaccionem amb la pintura mural, i l’altra és la Romina Dolonguevich, una arquitecta i fotògrafa amb qui també col·laboro.

Té nous projectes en ment?

En tinc, però encara es troben en procés de gestació. Tanmateix, el canal de YouTube em porta bastant de temps, ja que quan l’actives has d’anar creant contingut. També treballo a l’ONCA impartint tallers.

tracking