Sergi Ibáñez

“Els gats són més fàcils d'ensinistrar que els gossos”

Una vida entre mascotes Té més de 20 anys d’experiència en el sector de la cura d’animals. És propietari de l’establiment Dog-Cat, on realitza serveis de perruqueria i també tracta problemes de comportament

“Els gats són més fàcils d'ensinistrar que els gossos”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva feina?

Faig estilisme caní i felí. De fet, soc un dels pocs perruquers de gats del país, per no dir l’únic, perquè és una tasca complicada i no gaire habitual. I també soc conductista animal, és a dir que treballo en modificacions de conducta de gats i gossos amb problemes de comportament. També soc assistent tècnic de veterinari, de manera que qualsevol problema de salut que pugui tenir l’animal el puc derivar a l’especialista.

Amb quins problemes de conducta es troba més habitualment?

En gossos són habituals les fòbies, les pors, i l’agressivitat. És freqüent que un gos se’n vagi a un extrem o a l’altre, i del que es tracta és de buscar un punt d’equilibri. Si el gos té massa por, pot mossegar, igual que si és massa agressiu.

I en gats?

El cas dels gats és força similar, tot i que un gat, encara que no ho sembli, és més fàcil d’ensinistrar que un gos. El seu cervell està més desenvolupat, és més obert.

I quins comportaments acostumen a tenir?

Els gats tenen problemes sobretot entre ells, no tant amb les persones. Si tens un gat a casa i n’introdueixes un de nou, es poden barallar, o marcar territori amb orina. Aquests conflictes apareixen sobretot en pisos petits. Per això es recomana, en la mesura del possible, que cada gat tingui el seu propi espai.

Pel que fa a perruqueria, és important fer un manteniment del pèl?

Sí, perquè d’aquesta manera es pot prevenir que el gos desenvolupi problemes de pell. És molt fàcil de veure a simple vista: un gos al qual no es fa el manteniment tindrà sempre un pelatge més greixós. Els gossos que es banyen assíduament estan millor, més sans. I un altre avantatge és que així s’evita la caiguda del pèl a casa, una cosa que passa sovint amb varietats com el llaurador o el pastor alemany.

Cada quan se’ls ha de banyar?

Ja es tracti de gats o de gossos, els banys s’han de fer almenys cada dos mesos. Aquesta és la periodicitat mínima recomanable per garantir la conservació de la pell i del pèl en bon estat. Però també poden venir cada mes, cada dues setmanes... Depèn molt de les races.

Popularment se sol dir que no cal banyar els gats.

És un mite. Sí que s’han de banyar, especialment els que són de pèl llarg. No és habitual que necessitin tractaments de la pell, però cada cert temps cal fer el rentat per cuidar el pèl.

Costa dominar-los?

Sí, però acostumo a treballar amb el propietari davant, perquè em pugui ajudar a subjectar el gat si és necessari. A més, no faig servir cap anestèsia.

tracking