Anna Albalat

“La inactivitat ens ha permès créixer més com a equip”

Afrontarà la quarta temporada al VPC Andorra femení i és una de les capitanes de l’equip. Després de gairebé un any sense competir per la pandèmia, les noies que dirigeix Dani Raya inicien el nou curs a la Divisió d’Honor Catalana dissabte a la tarda al camp de l’Hospitalet.

Anna AlbalatLluís Sanvicente

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla que s’acaba l’espera.

Sí, per fi! Després d’un any molt dur, sense poder jugar, començarem la lliga al camp de l’Hospitalet dissabte i ja en teníem ganes! Aquest cap de setmana hem fet un partit amistós al camp de l’INEF Lleida, que hem guanyat.

Un amistós per poder recuperar sensacions.

I per veure en quin punt ens trobem com a equip. Durant aquests mesos hem fet molt treball físic però, ara que havien posat data de tornada, hem pogut començar a preparar la lliga i a jugar contra un altre equip. Haver fet un amistós abans de competir ens ha anat molt bé, és clar.

Fins i tot per recuperar el tacte de l’oval.

Doncs sí, eh? Pensi que feia gairebé un any que no jugàvem un partit davant d’un contrari que no fos nosaltres mateixes. A més, encara que fos un amistós, el partit contra el Lleida ens va fer recordar la sensació de competir perquè és molt diferent entrenar que jugar.

Com han gestionat aquests mesos?

S’ha fet difícil. Anàvem a entrenar i sabíem que no podíem jugar el cap de setmana. El fet de no tenir una data concreta de retorn ha estat el més complicat, però pel que fa a l’equip tot ha estat molt positiu i d’un gran mèrit.

D’un gran mèrit?

Sí, totalment. Durant tots aquests mesos hem anat a entrenar més de 20 noies, gairebé completant les 30 fitxes que hi ha a l’equip, quan no hi havia un objectiu competitiu clar. La situació era incerta i hem respost.

Havien perdut la paciència o la il·lusió per jugar?

De cap manera, al contrari. Nosaltres no hem abaixat els braços ni hem perdut la il·lusió [riu] i sabíem que tard o d’hora arribaria la data per tornar a jugar. La situació ens ha enfortit molt més com a equip, ens ha fet créixer i ens notem més cohesionades.

L’Hospitalet, primer rival.

Sí, anem al camp de l’Hospitalet dissabte. És un rival que coneixem, dur, que té dos equips i esperem que surti un bon partit. Després juguem contra els Gòtics, descansem, i tanquem contra el Granollers, que és un equip nou, a l’Estadi Nacional.

Nou format, amb grups més reduïts.

Sí, s’han repartit els 14 equips en quatre grups a la Divisió d’Honor Catalana i els primers dos accediran als quarts de final. És difícil saber com pot afectar el canvi però és clar que són menys partits i tens menys marge d’error que altres temporades.

Què esperen del curs?

La il·lusió i el gran objectiu és l’ascens a Divisió d’Honor B espa­nyola. Evidentment que gaudir cada partit i competir ha de ser el principal, però no amaguem que juguem per assolir el màxim i ara seria aconseguir pujar.

tracking