David Rodríguez

“Andorra necessitava un canvi al sector del peix”

És un jove empresari que va obrir el negoci el desembre passat. 39 anys. Nascut a Àvila. Va arribar a Andorra fa poc més de tres anys, procedent de Madrid. A Espanya treballava com a formador de treballadors de peixateria en una cadena de supermercats.

“Andorra necessitava un canvi al sector del peix”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com se’ls va acudir obrir una peixateria de caràcter gurmet en plena pandèmia i amb la situació tan complicada que hi ha?

Vaig decidir obrir el meu propi negoci perquè no m’acabava de sentir valorat on treballava abans. I per això, veient que al país es consumeix molt peix, crec que era una bona oportunitat d’oferir quelcom diferent. I aquesta és l’aposta que hem tirat endavant amb les Peixateries Gourmet.

Ens pot explicar quines són aquestes diferències que hi ha en el seu negoci?

Nosaltres volem oferir un tracte molt personal i molt humà per part dels nostres treballadors. A més a més, pots observar que tenim una sèrie de vivers on tenim els animals vius. I aquest és un punt que potenciarem i tindrem peix viu a banda del marisc que ja tenim. I sempre oferim producte fresc del dia.

Com s’ho fan per tenir el producte fresc cada dia dels diferents llocs de procedència?

Comptem amb diferents proveïdors. Per exemple, en tenim un que ens cobreix tota la zona de Galícia i del mar Cantàbric; un altre que ens serveix producte del sud, i a més a més nosaltres cada dia anem a les llotges per poder comprar i veure de primera mà el millor producte provinent de la costa del Mediterrani.

Van aixecar la persiana dies abans que comencessin les festes de Nadal. Com ha anat?

Ha anat molt bé! Nosaltres comptem amb personal que ja havia treballat al país. I l’acollida ha estat excepcional; ens han posat pels núvols i tothom qui ha vingut ha marxat molt content. I de cara al futur volem continuar treballant d’aquesta manera: oferint un molt bon producte i el millor tracte als clients.

Està pensant en algun altre servei per més endavant?

Sí. El nostre proper objectiu, tan bon punt tinguem l’obertura consolidada, és poder començar a portar els productes i les comandes dels clients a domicili.

No li ha dit ningú que era arriscat engegar el projecte en plena pandèmia de la Covid-19?

Algun cop, però és que jo considero que per obrir un negoci has d’apostar en el que tu veus i creus. Andorra necessitava un canvi en el sector de les peixateries, perquè per la meva formació he vist que hi havia defectes. He vist una oportunitat i hi hem apostat. Però no crec que la pandèmia perjudiqui aquest sector.

Vostè, abans d’obrir el negoci, s’havia dedicat anteriorment al sector del peix?

Gairebé des de sempre he treballat en aquest sector. En els tres anys que fa que soc a Andorra, primer en un supermercat i després com a responsable d’un grup de botigues, m’encarregava de les peixateries. I quan estava a Espanya les meves feines també hi van estar relacionades.

tracking