Cristina Pericas

“No hi ha Nadal sense 'Els Pastorets' i calia fer-los”

Una tradició que es manté. L’actriu es posa per primer cop al capdavant de la representació laurediana al costat de Juanma Casero. L’obra s’estrena dissabte (20 h) amb totes les mesures de seguretat i la pandèmia com a rerefons argumental.

“No hi ha Nadal sense 'Els Pastorets' i calia fer-los”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què implica dirigir una obra teatral en plena pandèmia?

Ha estat un projecte complicat però també molt especial, que s’ha pogut dur a terme prioritzant la seguretat de tot l’equip. Per això vam fer el càsting digitalment: els actors ens van enviar vídeos i a partir d’aquí vam repartir els personatges.

Hi havia dubtes sobre si el projecte podria tirar endavant?

Sí, quan a principi de tardor ens ho van proposar la primera pregunta que ens van fer va ser: “És necessari representar Els Pastorets aquest any?” Però tant per mi, que hi actuo des dels nou anys, com per molts altres lauredians no hi ha Nadal sense Els Pastorets i vam decidir que calia fer-los.

Quina fórmula han triat per fer-ho possible?

Hem descarregat l’escenari de personatges i hem establert diferents torns: hi ha gent que només actuarà els dies 26 i 27, i d’altres que actuaran els dies 2, 3 i 6 de gener. A més, moltes escenes estan completades amb audiovisuals perquè tothom pugui sortir a escena encara que no hi sigui físicament. Gent del torn del Nadal surt virtualment per Reis i viceversa.

L’argument de l’obra també s’ha vist alterat?

Sí. Els protagonistes, aquest any, són youtubers i el mal arriba a través d’un virus informàtic. Aquest serà el fil conductor argumental, adaptat a la situació que estem vivint.

Com s’ho han fet per assajar?

Des del primer dia vam treballar amb uns protocols molt acurats, segons les directrius del ministeri de Salut. És a dir, en grups de com a molt quatre persones, en espais ventilats i molt grans, i sempre amb mascareta. És cert que l’obra serà més estàtica que altres anys, perquè els actors estaran en nuclis de quatre i no es podran interrelacionar.

Quines mesures de seguretat hi haurà els dies de funció?

Ens farem una prova d’antígens just abans d’entrar al Centre Cultural i un cop a dins només ens podrem treure la mascareta quan ens adrecem a l’escenari. Tant darrere l’escenari com als camerinos, com a les diferents àrees de l’auditori Claror, no ens ajuntarem amb ningú ni ens traurem la mascareta. A més, hi ha un protocol esglaonat d’entrades i sortides.

Quins seran els protocols per al públic?

L’aforament màxim de la sala serà del 30%, que és el límit que marca el Govern amb les mesures actuals contra la Covid-19. Per aquest motiu i perquè ningú es quedi sense veure Els Pastorets aquest any hem decidit fer cinc funcions en lloc de les quatre habituals. Cal tenir en compte que només amb la presència de familiars i amics dels actors ja pràcticament omples el pati de butaques un dia.

tracking