Ángela Díaz

“El circ aporta vida i alegria a les festivitats de Nadal”

Realitza una actuació amb la seva germana al Circ de Nadal d’Encamp. 23 anys. La seva passió és el món de la faràndula. Forma part de la cinquena generació d’una família dedicada al món de l’espectacle i des dels set anys entrena sobre els escenaris.

Ángela Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina és la seva especialitat en el món de la faràndula?

Soc equilibrista i realitzo un espectacle amb la meva germana, ja que treballem les dues juntes a la companyia familiar. Vaig començar a practicar quan tenia set anys, compaginava l’escola i classes amb els entrenaments i les pràctiques.

Sembla una professió que requereix molta exigència.

Sí, he de practicar quasi cada dia, ja que requereix molta concentració i un control total de tu mateixa. També he de seguir una petita dieta, dormir les hores corresponents i cuidar-me en general. És una vida molt dedicada al treball. Nosaltres som la cinquena generació de la família que es dedica al món del circ.

Quin sentiment li provoca pujar damunt dels escenaris?

No sabria ben bé com explicar-ho, però és com una mena d’adrenalina. Considero que és una sensació natural dintre del món de l’espectacle, al teatre, al cinema, suposo que va relacionat amb l’admiració de terceres persones. Quan veus que la gent admira el que fas et sents orgullosa de la feina que realitzes.

L’apassiona el món de la faràndula i el circ?

Depèn del dia i el moment, és com tot, a vegades ho voldries deixar tot d’un dia a l’altre i l’endemà recuperes les ganes i la motivació per tirar el projecte endavant. Vivim situacions molt dures i complexes i a vegades si l’organització no és bona la motivació cau en picat.

És la primera vegada que realitzen l’espectacle a Encamp?

Diria que sí, però esperem que en pròxims anys ens tornin a trucar a nosaltres o els ho ofereixin a algun altre circ. Per als que ens dediquen a aquest món el més important és garantir l’espectacle i les rialles, i el circ aporta vida i alegria a les festivitats de Nadal.

Quins espectacles es podran veure al Circ de Nadal?

Gràcies a la Covid, alguna cosa bona havia de tenir, aquest any hem pogut portar els millors espectacles d’Europa. Les persones que vinguin a veure l’espectacle a partir d’avui podran gaudir de números amb anelles, monòlegs de còmics i una funció impressionant d’una contorsionista. Els espectadors quedaran embadalits.

Quina visió té la gent de la seva professió?

Considero que el nostre sector es pot assimilar al futbol professional. Hi ha circs de qualitat i altres de dolents, llavors quan vas a algun lloc i veus una bona funció, la gent ho valora, però si et trobes amb un espectacle de pa sucat amb oli la gent està enfadada i no li donen importància.

Com els ha afectat la Covid?

Ha tocat de ple les activitats culturals. Nosaltres hauríem d’haver estat vuit mesos a Amèrica i per la pandèmia es va cancel·lar tot. Per sort, ara tornem a treballar.

tracking