Yoel Raya (Diktion)

“Penso que la meva carrera comença amb 'Nicki Minaj'”

“Penso que la meva carrera comença amb 'Nicki Minaj'”Y. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han fet una cançó que està triomfant bastant. Com va anar?

Nicki Minaj és un tema que vaig fer juntament amb dos artistes que considero els millors de la Seu i Andorra, que són Xexiii i SRflexOne; és una col·laboració. Ens vam ajuntar una tarda i vam fer una cançó molt guapa en tres o quatre hores.

I en una setmana s’ha convertit en tot un èxit.

Ara tenim 23.000 reproduccions a YouTube i 15.000 a Spotify, i segueix pujant. És la primera cançó que hem penjat i que ha tingut tanta repercussió, i penso que a Andorra també. No hem fet cap mena de promoció; la vam penjar i ha tingut una bona rebuda.

S’ho esperaven?

Quan la vam escoltar vam dir que era un temazo i sabia que la gent se sorprendria perquè és un estil de música urbana i moderna molt diferent del que feia abans. Ens esperàvem que tingués una bona rebuda però no aquesta reacció. El rècord d’Andorra estava en 2.000 visites en un dia i nosaltres en vam fer 3.000 en una hora i 11.000 el primer dia. La gent s’ha portat molt bé i ens ha fet molta difusió. Estem molt agraïts.

Quan es va iniciar en la música?

Vaig començar quan tenia 11 o 12 anys. Sempre m’havia agradat molt la música i en aquell moment no m’agradava gaire estudiar i a classe escrivia cançons, i aquí estem.

Però no va començar a publicar cançons fins fa prop d’un any.

Abans era una afició, la gent sabia que feia rap des de molt petit i ho vaig fer públic perquè un amic em va animar a penjar una cançó, i va tenir una bona acceptació entre el públic. Vaig penjar cinc o sis cançons però va arribar un moment, cap al març, que vaig sentir que sempre feia el mateix i no em sentia realitzat. I vaig intentar parar cinc o sis mesos per evolucionar com a artista. Durant la quarantena em vaig dedicar a la música, a créixer i a no tenir complexos musicals, que per a mi és molt important. Penso que la meva carrera ha començat amb aquest videoclip, i tot el que surti ara estarà al mateix nivell.

Em pot avançar alguna cosa de les pròximes cançons?

Tinc coses preparades. A principis de l’any que ve, els primers mesos del 2021, treuré alguna cosa més professionalitzada i penso que serà una sorpresa per a tot el món perquè no hi ha res igual.

Es pren la pandèmia com un risc o una oportunitat?

M’ho he pres com una oportunitat per evolucionar i per millorar com a artista per quan tot es torni a activar.

S’hi dedica exclusivament?

De moment no em dona per viure, estic treballant en una botiga d’electrònica com a dependent però li dedico moltes hores a la música. Sense disciplina, esforç i sacrifici no arribes enlloc. Ara m’ho estic prenent més seriosament.

tracking