Òscar Guerrero

“Aquests partits ens han servit per provar i millorar”

Després de vuit mesos d’inactivitat per la Covid-19, el Sideco Encamp ha tornat a la pista L’equip encampadà s’ha citat aquest cap de setmana amb el Lynx de Gibraltar en un doble enfrontament per assajar la prèvia de la Champions, que s’ha de disputar a casa davant el Salines de Bòsnia

Òscar GuerreroFC ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos partits per preparar la Champions; una victòria i una derrota.

Ens han servit per a molt. Pensi que feia vuit mesos, des de final de febrer, que no competíem i ens ho hem agafat amb ganes. El primer partit –perdut–, amb dues cares, una de dolenta i una de bona, i el segon va ser totalment diferent i vam guanyar 2 a 4.

Es poden extreure conclusions en aquests dos dies?

Respecte al partit de Champions, difícil, però per saber en quin nivell estem, sí que es pot. Estic content, la veritat, perquè sabent quin és el nostre nivell hem pogut provar coses, que per això serveixen aquests partits de preparació, però s’han de corregir moltes coses, és clar.

La inactivitat per la Covid-19 ha estat el principal hàndicap.

Evidentment es nota molt perquè no és el mateix entrenar que jugar. Un futbolista pot pensar que ja és apte per competir i quan ho fa nota que el ritme no és el mateix. A més, el Lynx porta un ritme europeu, dintre del nivell que tenen ells, i s’ha de tenir en compte.

El resultat és el menys important.

M’agrada guanyar sempre, sens dubte, però als assajos i als amistosos no podem analitzar el marcador perquè no serveix per a res. El més important ha estat poder preparar-nos amb a aquests dos partits per a una competició tan important com la Champions.

Va fer variacions tàctiques i va modificar aspectes.

Defensivament vam canviar d’un partit respecte a l’altre. El primer el vam jugar una mica més esbojarrat si se’m permet l’expressió. Vam deixar que tinguessin la pilota, pressionant a dalt, i no teníem les línies gaire juntes.

I l’equip va donar massa facilitats a la segona part.

No vam estar al nivell. És evident que el Lynx és un gran equip tècnicament però no vam estar encertats defensivament. Al segon partit, modificant el sistema, vam saber corregir aquesta tendència. Vam tancar una mica més l’equip al mig del camp, deixàvem que juguessin i el pla va funcionar.

Amb dos ‘monstres’ del gol com Saviola i Juli Sánchez, la clau és cordar la defensa.

La base comença per aquí, per tenir bona defensa, fer bé les cobertures i tenir bon replegament. Perquè a dalt la tindrem, segur. Amb el Javier i el Juli és clar que gol en tenim i, a més, amb un passador del talent de l’Aitor, que la posa on vol, o la lectura dels partits que fa el Moi [Gonçalves], que també és un passador excel·lent, de la part ofensiva no ens hem d’amoïnar.

El partit de Champions serà molt diferent.

Moltíssim perquè el Salines de Bòsnia és, d’entrada, superior a nosaltres. És un bloc molt físic i tècnicament és un gran equip.

tracking