Alexis Estopiñán

“Posem una catifa vermella cada cop que ve un client”

Els seus pares van comprar a l’actor Paco Martínez Soria la Pastisseria Estopiñán el 1969 48 anys. Nascut a Escaldes-Engordany. Ha estudiat Filosofia, on va coincidir amb Ada Colau, i Finances. Fa cinc anys que porta les regnes d’un comerç que aspira a ser “un referent en la comunitat

“Posem una catifa vermella cada cop que ve un client”M. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina salut té la seva pastisseria en temps de Covid-19?

És una situació mai desitjada. La societat limitada unipersonal que vaig crear fa cinc anys es diu Fins a casa teva i, tant com sigui possible, estem intentant portar la pastisseria a casa com un servei més gratuït. El repte és fer un salt generacional i estem en un procés de captació de finançament. Tenim ganes de celebrar els 50 anys del negoci però només ho farem si podem encarar el futur amb solidesa.

Quin és el seu tret característic?

Una de les característiques de casa nostra és que ens ho fem tot nosaltres perquè dominem bé totes les tècniques de la pastisseria. A més, treballem amb ingredients de la màxima qualitat, ja sigui xocolata, mantega o el massapà. No hi ha trampa! L’altre dia, per exemple, vaig comprar un sac de pinyons de 25 quilos que ens va costar 2.000 euros.

Com és que vesteix amb camisa?

A casa nostra intentem que el tracte amb el client sigui molt proper. Estem a les bones i a les males. I ara és una situació dolenta però estem al seu costat. Sigui el dependent que sigui, el plantejament que tenim és que estem per fer assessorament. No venem pastissos, sinó que oferim el nostre assessorament perquè el client s’emporti allò que s’espera. Intentem estar a l’altura de les expectatives.

És admirable la professionalitat amb la qual exerceix el seu ofici...

Això és mèrit de l’educació que hem rebut a casa. Som una generació molt afortunada. Jo vaig estudiar Filosofia, i vaig compartir generació amb l’Ada Colau i el Jaume Asens, i després Finances. Tenim una formació molt extensa i ens fa ser molt conscients del que tenim. I la humilitat que ens han inculcat a casa la intentem dignificar i honrar.

Filosofia i Finances?

Tot el que he fet sempre ho he fet amb la màxima professionalitat. Ara el meu gran repte és la pastisseria. És tan digna com ser financer, funcionari o ser professor de filosofia.

Veig que sedueix a través dels valors...

És el nostre ADN. Un dels valors que tenim és estar al costat fe la gent. Per això la gent que malauradament ha patit un ERTO té un 20% de descompte i la gent que s’ha quedat sense feina té el seu pastís d’aniversari de franc. Volem ser una pastisseria de referència de la comunitat.

Així imagino que fidelitzaran al seu client...

Nosaltres som dels que posem la catifa vermella quan ve un client. I els 20 euros de qualitat que es gasta algú ens costen molt de guanyar. Per això la missió del projecte d’aquesta pastisseria és aportar una dolça felicitat a les famílies. Estar al costat en els rituals de celebració és el que més ens agrada.

tracking