Sílvia Grau

“Es pot ajudar els gossos a partir de la hidroteràpia”

És la propietària de Bubu, el gos que va aparèixer mort al coll de la Botella.
53 anys. Nascuda a Andorra la Vella. Té el seu centre a Sispony des de fa set anys. A partir d’un accident de motocicleta va fer un canvi de rumb i va començar a treballar per als gossos, una gran passió.

Sílvia GrauSílvia Grau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com s’introdueix en el món de la hidroteràpia canina?

És el meu ofici des de fa set anys, quan vaig obrir el centre. Jo ja tenia molta passió pels gossos, però no va ser fins que vaig patir una lesió d’un accident de trànsit que em va destrossar la cama que vaig pensar en un canvi de rumb. Fins llavors sempre havia treballat moltes hores dempeus en el sector de l’hoteleria i no tenia temps per tenir un gos. Però durant el procés de rehabilitació de la cama vaig començar a tenir un gos, un golden retriever, i vaig veure que li agradava molt bellugar-se per l’aigua. I això em va fer pensar que jo podia treballar amb els gossos sense haver d’estar dreta.

I va fer alguna formació al respecte?

Sí, a partir d’aquí vaig estudiar-ho i vaig traslladar-me a Anglaterra, on són especialistes, a fer aquests mòduls.

Què va aprendre d’aquests cursos?

Doncs vaig adonar-me que es podia ajudar els gossos que tenen problemes postoperatoris, d’obesitat, artrosis o simplement que són hiperactius a partir de la hidroteràpia.

Sona interessant. Expliqui’m en què consisteix la hidroteràpia canina?

Consisteix a habilitar una piscina amb aigua calenta, per sobre dels 28 graus, per tal que el gos pugui treballar d’una manera diferent. Tot el metabolisme s’activa de forma extraordinària, ja sigui a través del sistema limfàtic, circulatori o cardiorespiratori. Això fa que després el gos es relaxi i tingui un nivell de serotonina molt baix.

I tot això només amb aigua a 28 graus?

De tant en tant poso magnesi a l’aigua perquè és molt bo per a la pell. Així si beuen aigua de la piscina no hi ha cap clor. A més quan surten sempre els dic de fer un aclarat i un assecat.

Per tant, estem parlant d’un Caldea per a gossos?

Caldea és molt més a nivell relaxant, a nivell d’spa. Aquí es un treballen les articulacions mentre neden i reforcen la musculatura.

I els gossos gaudeixen?

I tant, i els propietaris també perquè poden participar. Fem sessions de mitja hora, normalment individuals, tot i que també els podem ajuntar si es coneixen. Quan és un gos que ja té una edat o un ritme molt més baix el que intentem és que activi el moviment a través de les potes, ja que normalment els malucs són la part més adolorida. Quan acabem aquesta sessió, els darrers moments fem un relaxament amb sortidors d’aigua perquè el gos surti amb les pulsacions més baixes.

Quina és la periodicitat que recomana?

El més interessant és que el gos faci un manteniment a partir d’una sessió setmanal mínima durant un parell de mesos.

tracking