Coral Bonnín

“Hi ha hagut més adopcions durant la pandèmia”

Tota una vida lluitant per la cura dels animals Fa gairebé una dècada que col·labora i treballa, de manera activa, amb l’associació Bomosa. A banda de la secretària de l’entitat, també porta a terme la tasca de cap de projectes de protecció

“Hi ha hagut més adopcions durant al pandèmia”GosSos G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea de fer les mascaretes solidàries?

La idea va ser del nostre president, Bonaventura Mora, que veient que tothom necessitava mascaretes va dir de fer-ne per a l’associació i la idea va venir d’aquí. Vam iniciar una col·laboració amb Otso Sports, que fa unes mascaretes de molt bona qualitat, es va sumar a la causa animalista i li agradava molt la idea, i en saber que era un projecte solidari ens va fer un tractament especial (riu).

Han assolit l’objectiu?

La campanya fa poc temps que ha començat i de moment s’estan venent molt bé. De moment anem en la bona línia i estem a punt de fer un segona comanda. D’entrada tenim les primeres 200, i ja se n’han venut tres quartes parts, i segurament la segona comanda serà més gran.

A què destinaran els beneficis que s’aconsegueixin?

Els beneficis van destinats a millorar la vida dels gossos desafavorits i a col·laborar amb els projectes, com ara ajuts veterinaris, perquè a les famílies amb pocs recursos quan han de fer front a un problema de salut de la mascota els suposa un daltabaix. I estem aquí per ajudar.

Ens pot explicar algun dels altres projectes amb què estan treballant?

Sí. Hem de pensar que l’objectiu principal de l’associació és la gestió de l’abandonament i aconseguir que se’ls doni una nova oportunitat que s’adapti a les seves necessitats. En aquesta línia, tenim el banc d’aliments; perquè hi ha peluts que necessiten una alimentació especial, com pinso medicalitzat, que no és barat. També apadrinem gossos, que tenen patologies cròniques i que necessitaran tota la vida algun tipus d’ajuda, busquem padrins per a aquests casos i també les cases d’acollida. I impartim formacions a les escoles.

Han augmentat els abandonaments durant la pandèmia?

No hem notat un augment significatiu d’abandonaments, però sí que hem notat un augment de les adopcions durant la pandèmia. Són bones notícies!

Com fan la gestió de la gossera? Compten amb voluntaris?

És el gruix de la gossera; en tenim molts que venen a passejar els peluts durant la setmana i el cap de setmana. Tenim un grup de fix i també d’eventuals. Després tenim altres voluntaris que ens ajuden en els esdeveniments com les jornades d’adopció.

Tenen alguna d’aquestes jornades a la vista?

Ara mateix no, a l’octubre en teníem una de programada a Illa Carlemany, que és un lloc animalista i que sempre ens han facilitat les coses, però davant la situació de la pandèmia l’hem hagut d’anul·lar, per responsabilitat. No hem tingut cap ordre, però amb les directrius de Govern el millor era posposar-ho.

tracking