Jordi Barceló

“És un bon moment per apostar per la cultura”

Ha creat l’escola de música La Grandàlia amb el seu soci, Manuel Alonso. 48 d’anys. D’origen santcugatenc, fa molts anys que és establert a Andorra i és pianista i compositor. Sempre ha compaginat la seva tasca com a músic amb l’educació musical destinada a joves i adults.

“És un bon moment per apostar per la cultura”LA GRANDÀLIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ens pot explicar exactament què és La Grandàlia?

És un centre artístic musical on poder començar des de zero qualsevol iniciativa musical, fins a portar-la al màxim exponent i portar-la fins al final. Oferim un programa sencer en què els alumnes poden cursar tots els graus d’estudis musicals.

Han sigut valents amb aquesta aposta.

Sí, perquè encara que sembli que el món de la cultura passa un mal moment, ara més que mai és el moment de reforçar-lo. És un bon moment per apostar per la cultura i l’educació.

On es troba ubicat el centre?

A Andorra la Vella, al costat de la plaça de les Arcades. Són uns locals al lloc que havia de ser el centre comercial de la Fira.

Com està distribuït el sistema de les classes?

Vam fer unes obres d'acondiciament acústic per tal de poder fer les activitats i comptem amb 4 aules de treball; una d’insonoritzada, per fer la percussió, una altra amb un piano de cua, una tercera de corda i un estudi de gravació. A més a més, hem de tenir en compte que són uns locals en què hi ha molta llum de dia, i això per a les classes i per poder fer música és molt important.

Han començat a impartir classes al centre?

Sí! Vam començar les classes el 9 de setembre. Volíem fer la inauguració ara, però amb les darreres restriccions les hem hagut de posposar per a més endavant.

Quants alumnes tenen ara?

Tenim més de 80 alumnes, i per a un lloc que comença, estem molt contents.

Realitzen altres activitats, a banda de les classes de música pròpiament dites?

El nostre gruix no és només l’alumnat. D’una part hi ha els professionals que donem classes i d’una altra el centre, que ens permet desenvolupar projectes. El mes que ve comença un enregistrament, treballem les properes composicions de l’Esbart Valls del Nord. És a dir, podem donar sortida tant com a escola de música i també com a centre de producció. Apostarem també per la realització de master class amb músics importants del panorama europeu i també cursos durant l'estiu.

Els ha modificat alguna cosa les darreres restriccions?

No ens han afectat perquè ja havíem estat molt cautelosos, i no hem planificat classes grupals. Totes les activitats que fem al centre són individuals, per tant, els nous protocols no ens afecten en absolut. Els alumnes venen a la seva hora, i tenim unes mesures protocol·làries per evitar que hi hagi dos alumnes a l’aula, i entre classe i classe desinfectem tots els instruments que s’hagin pogut utilitzar. A més a més, emprem productes desinfectants adaptats per als instruments.

tracking