Promenade des Anglais

Un passeig per tota la ciutat

Un passeig per tota la ciutatAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar Niça, el centre de la Riviera francesa, és caminar per un dels passeigs marítims més cèlebres del món: la Promenade des Anglais. L’avinguda, de set quilòmetres, és el punt més turístic de la capital de la Costa d’Atzur i permet recorre la ciutat mentre s’apaivaga la calor de l’estiu amb la brisa marina que arriba del mar Mediterrani. Passejar per la Prom, com la citen habitualment els niçards, és compartir espai amb patinadors aficionats o professionals que practiquen exhibicions a l’aire lliure, runners i artistes de circ com equilibristes que mostren el talent al públic present.

La Prom va ser construïda el 1820 i era un simple camí de pedra que va crear la comunitat anglesa que passava l’hivern a Niça per connectar el riu Paillon amb el barri de la Croix de Marbre. De mica en mica es va allargar fins a convertir-se en la gran avinguda que és avui, ja que s’estén des de l’aeroport situat a l’oest fins al castell de Niça, que es troba a l’altra banda de la ciutat. Té quatre carrils de circulació a cada sentit que es converteixen en tres en arribar al centre i carrils bici que l’acompanyen durant tot el recorregut. El trajecte per la Prom es fa vorejant la Baie des Anges, la concorreguda platja de Niça, i permet gaudir d’edificis emblemàtics com l’hotel Negresco, el museu Masséna, l’Òpera o el monument als caiguts, en memòria dels 4.000 soldats niçards que van morir a la Primera Guerra Mundial, i elements com les famoses cadires blaves per relaxar-se observant avions que arriben i surten de la capital de la Costa d’Atzur, o el punt de foto I Love Nice.

L’avinguda, candidata a ser patrimoni mundial de la Unesco, és l’epicentre de grans celebracions com el Carnaval, les batalles de flors o la sortida del Tour de França, que acollirà enguany, entre d’altres. Malauradament tota la Promenade des Anglais compta amb unes pilones que separen la carretera dels vianants després que el 14 de juliol del 2016 fos escenari del pitjor atac terrorista comés per l’Estat Islàmic, quan un camió va travessar l’avinguda i va envestir la multitud de gent que celebrava el Dia Nacional de França, on van morir 84 persones i més de 400 van resultar ferides.

RECOMANEM

Plaça Massena La plaça major de Niça, que uneix la part antiga i la moderna, compta amb una estàtua d’Apol·lo i unes de petites que també són a Andorra: Els set poetes de Jaume Plensa.

tracking