Bianca Meeuwissen

“El coronavirus ha despertat molt interès per cuidar-se”

Exercicis saludables en plena natura
A part de la seva tasca com a agent de viatges, porta 30 anys en el món de la meditació i el ioga. Cada diumenge ofereix ‘Banys de Salut’ a la Massana, on es combinen diferents activitats.

Bianca Meeuwissen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com definiria un bany de salut?

El que proposo és un mix d’hàbits saludables: respiració conscient, meditació, elaboració de mandales, mantres, estiraments, automassatge... Tot això es combina durant una experiència de 4 hores en grup reduït, en plena natura -a l’entorn del parc del Comapedrosa-, tots els diumenges de 9 del matí a 1 del migdia. En acabar el bany de salut, ens sentim nets de negativitat i plens d’energia.

Com ha sorgit aquest projecte?

S’emmarca en una iniciativa del comú de la Massana, Experiències d’alçada, que es fa amb diferents empreses privades del país. Hi ha un gran assortiment d’activitats per a tots els gustos. A part dels Banys de salut també hi ha sortides a la muntanya, sortides gastronòmiques amb visites a productors locals, sortides en BTT, vies ferrades, ioga, marxa nòrdica i iniciació a la meditació... Tot es fa a l’aire lliure, cosa que afavoreix el nostre benestar i enforteix el nostre sistema immunològic.

En temps de coronavirus hi ha preocupació pel benestar emocional?

Molta. I ho estic comprovant de primera mà, ja que aquests banys de salut tenen molt d’èxit. Precisament vaig decidir oferir-los perquè, arran de la Covid-19, molta gent s’està mostrant més oberta a canviar els seus hàbits i introduir-ne de més saludables. La crisi del coronavirus ha despertat l’interès per cuidar-se.

Podem fer banys de salut en el nostre dia a dia?

Precisament l’objectiu és que els assistents coneguin una mica de cada disciplina i després ho puguin seguir practicant a casa. És evident que no tindran temps per dedicar quatre hores diàries en això, però almenys sí que poden agafar una o dues d’aquestes coses, les que els han agradat més, i introduir-les a la seva vida quotidiana. Amb això ja haurem assolit el nostre propòsit.

Quines són les tècniques que tenen més bona acollida?

Totes agraden, però especialment la meditació. Només dedicant-hi uns pocs minuts al dia ja obtindrem molts beneficis.

Quin és el perfil d’assistent a l’activitat?

Hi ha una mica de tot, però em sorprèn el fet que hi ha molts homes interessats per aquestes disciplines. També cal ressaltar que ve molta gent del país.

La pandèmia ha obligat a buscar el turisme interior?

Totalment. A la meva agència de viatges, que és receptiva, aquest estiu hem hagut de centrar-nos en residents a Andorra. És bàsicament la mateixa oferta, però enfocada d’una altra manera. I he d’admetre que dona resultats, perquè molta gent està començant a ser conscient de totes les coses que es poden fer al país. El coronavirus també ha portat algunes coses positives.

tracking