Xary Rodríguez

“Andona va sorgir per respondre a una necessitat”

Andona és un projecte que va néixer fa cinc anys i que ara revifa amb saba nova de la mà de l’ex-ciclista professional i resident. El projecte, treballat amb dedicació i passió, es presenta demà a les 19.45 hores al teatre de les Fontetes, a la Massana, i compta amb vuit organitzadores i tres ambaixadores.

Xary Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imagino a totes amb les papallones a l’estómac.

Estem molt emocionades perquè darrere d’aquest projecte hi ha molta feina i molta il·lusió. Som vuit noies amb les funcions molt definides, amb molta implicació i tot plegat resulta emocionant per a nosaltres.

Com sorgeix Andona?

Fa cinc anys. Jo treballava a Anyós i vaig començar a notar un moviment i un interès del públic femení pel ciclisme. Vam fer una espècie de club, de grup, i intentava ajudar les noies que s’iniciaven en el món de les dues rodes. Després d’un temps amb el projecte adormit ara el tornem a activar amb idees i imatge nova.

Tenen la sensació que havien de cobrir algun buit?

Totalment. Sempre havia tingut ganes de reprendre una història tan maca com la d’aquell grup de noies que sortíem en bici. Primer érem unes quantes noies i cada cop s’hi han anant afegint moltes més i es va crear una necessitat. Va ser a partir d’aquesta demanda quan vam decidir crear una estructura més forta i treballar per la inclusió de la dona en el ciclisme creant un club.

Un club ciclista.

Sí. Creat per dones i responent a una necessitat però el col·lectiu no es tanca a només noies. Hem fet sortides amb homes i ho passem genial, però hem detectat que, generalment, les noies volen compartir aquests moments amb altres noies. Bàsicament per trobar més afinitat més enllà de fer pedalades.

La tenen preparada ben grossa per demà.

I esperem que tot surti bé! No li puc avançar gaire cosa però presentarem el projecte d’Andona, la imatge del club, que trenca amb qualsevol estereotip que se’ns pugui atorgar de ser un grup exclusiu per a dones. També revelarem com serà l’equipació i el calendari d’activitats, tot plegat al teatre de les Fontetes, a la Massana.

Entenc que no es tanquen al ciclisme.

No, ni de bon tros. A més, moltes de les noies tenen en comú que a l’hivern esquien i quan arriba el bon temps agafen la bicicleta. Volem ser un club esportiu però també social, que faci grup, pinya i que faciliti l’accés a la vida esportiva a homes i dones.

Andona camina bressolada pel comú de la Massana.

I estem molt agraïdes per la seva acollida i ens sentim molt còmodes allà. Tot i tenir aquesta identitat, sí que ens agradaria ser un projecte de país i no tancar-nos a res.

Compten amb vuit organitzadores i tres ambaixadores.

En aquest grup de vuit tenim gent que va molt forta, gent que s’està iniciant en el ciclisme i d’altres que també estan interessades en el projecte. A més, tenim tres ambaixadores que representen els nostres valors a la perfecció.

tracking