Dídac Iglesias

“Més enllà d'aplaudiments, el motocine permet ajudar”

És un dels organitzadors del motocine de les 21.30 hores al pàrquing de l’Andorra 2000. 38 anys. El 2016 va néixer Andorra Free Bikers, un grup d’amics amb passió per les dues rodes que fan trobades. Ara, amb altres grups del país, han arrencat una iniciativa solidària a favor de la Creu Roja.

Dídac Iglesias

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea de fer un motocine solidari?

La idea la va proposar Nacho Antón, que és membre d’un altre grup, i es va posar en contacte amb nosaltres i la resta de grups per explicar-nos la iniciativa i per demanar-nos col·laboració.

Al final s’hi han sumat 10 grups.

Sí, ho organitzem entre tots, és a dir, no hi ha un organitzador i col·laboradors, sinó que ho hem muntat entre tots els motoristes d’Andorra. Hem decidit ajuntar-nos i fer un motocine en benefici de la Creu Roja per ajudar la gent que ho està passant malament al país ara mateix. De fet, l’entitat va fer una col·lecta de menjar el cap de setmana passat i ha anat bé perquè ara els podrem ajudar d’una altra manera.

Han reinventat l’autocine.

Sí, exacte. La idea és fer el mateix però amb motos, tot i que pot venir gent a peu que es porti una cadira. El que no poden entrar són els cotxes.

Quina assistència preveuen?

No t’ho sé dir, esperem que hi hagi força gent però és difícil de quantificar. D’Andorra Free Bikers hi aniran més de trenta persones però no puc parlar pels altres. Potser ens ajuntem 200 motos, però no ho podem saber amb exactitud, el pàrquing té un aforament per a 400 motos.

Quin és el preu de l’entrada?

S’ha establert un mínim de 5 euros però es pot donar el que es vulgui i per transferència o abans d’entrar. Des dels grups farem una transferència amb els diners recol·lectats i hi haurà una llista per evitar un col·lapse a l’entrada.

Quina logística han emprat per fer-ho possible?

Ho farem al pàrquing superior de l’Andorra 2000. Taparem un cartell publicitari amb una lona i utilitzarem un projector i altaveus. Per al dispositiu ens ajudaran voluntaris de la Creu Roja.

Quina pel·lícula es projectarà?

És secreta. És una pel·li motera mítica, antiga, però no la sap ningú. S’ha volgut mantenir en secret. Al final, la pel·li és el menys important, volem recaptar diners per a la donació. Tots sabem que al país hi ha dificultats serioses i gent que està marxant. Em va semblar una idea perquè més enllà dels homenatges i els aplaudiments això ens permet ajudar.

Com han vist la iniciativa des de la Creu Roja?

Estan encantats, ja els va agradar quan vam fer l’homenatge a l’stop lab l’últim dia del cribratge i han acollit molt bé la proposta.

Tenen previstos d’altres actes per recaptar diners?

De moment farem aquest, ens va agradar molt la idea i vam decidir formar-ne part. A partir d’aquí, som 10 grups i de vegades és difícil de coordinar-nos o que tots estiguem d’acord. Primer hem de veure com surt i, en funció de com vagi, per què no fer-ne un altre més endavant.

tracking