Mireia Font

“Treballem per promocionar la ciutat com un destí segur”

Recuperar l’activitat econòmica. Entre les seves competències al consistori hi ha els àmbits que mouen l’economia de la ciutat (desenvolupament local, ocupació, turisme, fires i mercats), i que són alhora l’eina principal per tornar a la normalitat.

“Treballem per promocionar la ciutat com un destí segur”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ha afectat la crisi sanitària l’economia de la ciutat?

Pel que fa a l’ocupació, una setantena de persones han perdut la feina i unes vuit-centes s’han vist afectades pels expedients de regulació temporal. En relació amb el comerç de la ciutat, amb l’aplicació de la fase 1 la gran majoria d’establiments ha tornat a l’activitat, i també el sector de l’hostaleria, tot i que en una proporció menor perquè alguns empresaris han optat per esperar a l’aplicació de la fase 2.

En cas que aquesta situació s’allargui més del previst, l’ajuntament té marge per augmentar les ajudes als afectats?

Les línies d’ajuda a famílies i empreses aprovades fins ara s’han dotat amb recursos propis derivats de partides que no es podran dur a terme per la crisi sanitària, així com amb el romanent de tresoreria de l’any passat, i, per tant, no suposen cap endeutament extraordinari per a l’ajuntament.

Els ajuntaments podran accedir als diners de la CE per pal·liar els efectes de la crisi als països membres?

No ho sabem. Sobre aquesta qüestió encara no tenim cap més informació que la que han difós els mitjans.

Es preveu que l’estat d’alarma s’allargui fins a final de juny; esperen el volum habitual de turistes durant l’estiu?

Encara que es doni per acabat l’estat d’alarma, aquest estiu serà diferent. Tanmateix, estem treballant per potenciar la Seu com a destí turístic, especialment entre els ciutadans catalans que encara no coneixen els atractius que ofereix la ciutat.

Quines estratègies posaran en marxa per recuperar l’activitat econòmica?

A banda de fomentar el turisme de proximitat i de promocionar la Seu com un lloc segur per visitar, endegarem una campanya per animar la gent a comprar als comerços de la ciutat, i també volem aprofitar la bona connectivitat de la Seu per atreure talent tot incentivant el teletreball.

Mantenen converses amb les autoritats andorranes per mirar de compartir esforços en la recuperació econòmica?

Des del principi de la crisi mantenim un contacte permanent amb el Govern d’Andorra. Fins ara ens hem ocupat sobretot dels aspectes sanitaris, però és clar que també haurem de tractar d’altres qüestions que s’han vist afectades per la crisi, com ara la situació dels fronterers.

Esdeveniments com el Mercat medieval o la festa major, es podran fer amb normalitat?

El Mercat medieval no es farà enguany i hem de pensar com replantegem la festa major perquè es pugui celebrar. També hem de veure com obrim la piscina perquè hi puguin anar els ciutadans.

Es farà la Fira de Sant Ermengol?

Ho decidirem durant l’estiu, segons com evolucioni la situació.

tracking