Marcos Sanza

“El que recomano és enfortir els punts dèbils que tenim”

Al seu Facebook recomana exercicis per fer des del domicili sense aparells. El fondista assegura que tothom perdrà forma física durant el confinament, però recomana prendre’s aquest temps com una etapa per fer net de molèsties i no tenir pressa a l’hora de tornar a recuperar l’estat.

“El que recomano és enfortir els punts dèbils que tenim”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb les aturades de les competicions i dels entrenaments, els esportistes patiran una disminució en el rendiment quan reprenguin les seves activitats. Els exercicis que es fan a casa són útils per mantenir cert estat de forma i no caure en un pou del qual després seria molt complicat sortir, però evidentment no és el mateix que entrenar de manera regular fora de casa. En aquest sentit, cada esport té les seves particularitats, però és important tenir clar que s’haurà de passar per un procés en el retorn.

Així ho explica l’atleta i massatgista esportiu Marcos Sanza. “S’han de passar unes fases i portar una planificació ben estructurada i si ho fas a poc a poc amb sentit comú en teoria no hi hauria d’haver cap problema”, assenyala l’atleta, que especifica sobre el risc elevat de lesions en tornar que “el problema ve quan la gent vol resultats massa ràpids i tornar al mateix estat de forma que estava, i això no pot ser”.

El seu és un bon exemple de prendre’s les coses sense voler anar més de pressa del que es pot. “Ara he estat dos anys sense poder córrer per una lesió. He tornat i he batut les meves millors marques. Fent les coses bé i amb cap no hi ha problemes per tornar”, comenta. A més, creu que l’aturada pel confinament pot servir per altres coses. “Per molt que facis a casa no estaràs al mateix nivell que quan no hi ets. El que recomano molt és enfortir els punts dèbils que tenim. Ara és un bon moment. En el cas de córrer, millorar la postura, la manera de recolzar el peu, totes les cosetes que són importants.” Com també pot ser una bona època per deixar enrere les molèsties físiques. “Jo pel que veig a les xarxes, hi ha gent que s’està ‘matxacant’ molt. Per mi és una mica absurd perquè ara mateix no tens competicions. Veig més lògic prendre’s un respir, recuperar bé si tens alguna molèstia i quan tornem al carrer estar nets.”

Sanza ha aprofitat aquests dies de confinament per recomanar periòdicament uns exercicis per fer a casa al seu compte de Facebook. “Són senzills, sense aparells, perquè la gent els pugui fer des de casa i per estar una mica actiu”, comenta. També fa plans específics per a gent, i entre això i altres activitats que va fent durant el dia al seu domicili, encara que no treballi (“els massatges ‘online’ encara no s’han inventat”) pot dur bé el confinament, cosa que per a gent activa com ell no és tan comuna. “Entre que faig una mica d’exercici, vaig fent plans d’entrenaments per a altres persones, estudio una mica, aprofito per fer alguna formació i llegeixo, al final passa el dia ràpid”, assenyala l’atleta, que afegeix que “normalment estic a casa només per sopar pràcticament i dormir. O estic entrenant o treballant, i sí que es fa estrany estar tant temps tancat, però ho estic portant bé perquè estic molt ocupat i em mantinc actiu”.

tracking