Mònica Bonell

“La resiliència ajuda molt a pensar que ens en sortirem”

No són bons moments per a la lírica i la classe política ha de duplicar esforços davant la crisi de la Covid-19. És el cas de la presidenta suplent demòcrata, que fa una crida a la solidaritat i felicita obertament la ciutadania perquè, amb el civisme que estan mostrant, no s’ha saturat el servei sanitari

“La resiliència ajuda molt a pensar que ens en sortirem”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de la política ha vist gairebé duplicada la seva activitat, encara que sigui de forma telemàtica. La crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat el Consell General a arremangar-se i a prendre importants decisions. Davant d’una situació com l’actual, l’esfera política té una gran responsabilitat que, ni de bon tros, s’espolsa. Mònica Bonell, presidenta del Grup Parlamentari Demòcrata, és molt clara al respecte: “Hem de treballar conjuntament totes les forces polítiques, al costat del Govern, perquè s’han de prendre decisions importants i trobar solucions.” El primer paquet de mesures és un fet i “estem preparant el segon perquè ens espera un estiu molt dur, dels pitjors dels últims anys”.

La quarantena de Mònica Bonell no és gaire diferent a la resta de la gent. Esport, restriccions en el menjar, lectura i alguna sèrie, tot i que subratlla que “no m’avorreixo i em passa el dia volant”. Passa temps connectada al Zoom i a l’hora de fer esport acostuma a escollir “una cinta de córrer que tenim a casa i que fem servir tota la família. No tinc gaire resistència i prefereixo caminar amb pendent”, comenta. Bonell reconeix que “faig més esport ara que abans, perquè amb el ritme de vida que portem gairebé mai m’hi podia posar –feia pilates dos dies a la setmana– i m’escaquejava per una cosa o una altra”. La presidenta suplent taronja apunta que “el fet d’estar sempre a casa, t’obliga a seguir una rutina, almenys en el meu cas, tant d’esport com d’alimentació”. En aquest sentit, la seva filla no la deixa despistar-se ni un instant. “És molt estricta i ja diumenge estem planificant el menú setmanal i, fins i tot, el tenim penjat a la nevera”, explica entre rialles. Un canvi d’hàbits i unes rutines, més rigoroses i ordenades, que Mònica Bonell i la seva família porten de la millor manera: “La resiliència ajuda molt a veure el vessant positiu de la situació i per pensar que ens en sortirem. És un problema global, que no afecta només Andorra, i en aquest sentit, s’ha de felicitar la ciutadania, que està complint amb el confinament sense la necessitat d’anunciar un estat d’alarma”. Per a Bonell és molt important seguir en aquesta línia perquè potser “aconseguirem que abans es puguin aixecar algunes restriccions”. El perill de caure en la relaxació és evident i la política canillenca defensa que “gràcies al comportament cívic de la població, l’hospital no s’ha saturat” i que “no ens podem relaxar perquè ens queden, almenys, dues setmanes més”, afegeix.

A més, Bonell demana no caure en confiances, ja que “quan s’obri el confinament haurem de ser molt curosos”. La presidenta suplent demòcrata recorda que quan es veien imatges de la Xina i tot el que passava “ningú s’ho creia, es pensava que era exagerat i que era una qüestió de mentalitat d’un altre país. Ara, a nosaltres ens ha arribat de cop”.

tracking