Ferran Costa

“Andorra ha demostrat la seva maduresa com a societat”

“Andorra ha demostrat la seva maduresa com a societat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària derivada del coronavirus està alterant les vides de tothom, i com no, també dels polítics. Acostumats als actes públics, les reunions i les trobades, han hagut de modificar al cent per cent la seva manera de treballar, tal com reconeix el conseller general i president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa. “Ens hem tornat experts de la nit al dia en plataformes digitals, ens hem reconvertit i sense el suport de la tecnologia seria molt més difícil”, comenta, i afegeix que “gràcies a això podem estar connectats les vint-i-quatre hores dels set dies de la setmana, i ens reunim diàriament diversos cops”.

Els representants polítics tenen ara una responsabilitat extra en situacions com aquesta, i Costa l’entoma de manera natural assegurant que “intentem ser el màxim d’efectius i eficients amb aquesta nova realitat, i ara els polítics no tenim només la feina habitual, sinó que hem de respondre a una crisi de tres dimensions (sanitària, econòmica i social) donant resposta com hem fet amb les lleis aprovades”. A més, destaca que “hem augmentat els esforços i diàriament fem reunions entre els grups parlamentaris, i amb el Govern, en un afany per donar les respostes més expeditives, i s’ha triplicat la feina habitual d’un conseller general”.

Enmig d’una crisi sanitària com aquesta, no hi ha ni tan sols moments per intentar desconnectar o evadir-se, i el conseller liberal assenyala que “no ho hem fet des que va començar això perquè crec que no toca, esperem tenir l’oportunitat aviat perquè voldria dir que estem en vies de solucionar-ho, però ara hem d’estar més hiperconnectats que mai”, i reflexiona que “fem política per vocació de servei públic, i en moments com aquest la vocació hi és més que mai, i hem de posar-hi el dos-cents per cent per contribuir a alleugerir l’impacte d’una situació com aquesta”.

Tot i que ara sembli complicat veient la situació actual, Ferran Costa creu que també poden extreure’s alguns elements positius d’aquesta crisi, com el fet que “Andorra ha demostrat la seva maduresa com a societat civil”, i agrega que “és una de les lliçons que podem extreure, la maduresa i la responsabilitat que hi ha. Tret d’algunes excepcions, tothom hi contribueix de manera molt disciplinada perquè si no superem l’episodi sanitari no podrem redreçar tots els altres impactes derivats de la crisi”. Per últim, i també com a lliçó per tenir en ment de cara al futur quan hagi acabat la pandèmia, Costa creu que “potser hauríem de portar més a col·lació la solidaritat innata que està demostrant la societat andorrana i pensar-hi més sovint perquè tots junts podem aconseguir més coses”, i clou que “ho diu la bandera, i el nostre escut, ‘Virtus Unita Fortior’, i ho hauríem de tenir una mica més present perquè es veu que amb la unitat es pot avançar”.

tracking