Toni Martí

“Estic molt orgullós de tota la classe política”

Aviat farà un any que va deixar d’encapçalar el Govern. El seu ritme de vida ha canviat significativament en tot aquest temps. Ara, com qualsevol ciutadà, compleix el confinament a casa i segueix les recomanacions de les autoritats

“Estic molt orgullós de tota la classe políticaT.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En unes setmanes es complirà un any des que Toni Martí va deixar el càrrec de cap de Govern per donar pas a un nou mandat amb Xavier Espot al capdavant. Des de llavors, el ritme de vida de Martí ha baixat considerablement sense les exigències diàries de dirigir un país i pot passar més estona a casa del que ho feia abans. Ara, amb l’expansió de la Covid-19 ha augmentat encara més aquestes hores al seu domicili i com la resta de ciutadans (o almenys la majoria) compleix el confinament fent cas de les recomanacions de les autoritats. “A casa ho portem com totes les famílies d’Andorra, amb resignació i mirant de ser disciplinats”, explica. L’actual situació ha propiciat que el seu nucli familiar es reuneixi, ja que els tres fills estudien a França i han tornat per passar el confinament a casa. “No hi ha mal que per bé no vingui. Tinc tots els fills aquí i fem una vida familiar amb una intensitat que feia anys que no vivíem”, manifesta Martí.

Com la majoria de la població mundial, Martí es mostra preocupat per les conseqüències que tindrà aquesta crisi sanitària. “No ens podem autoenganyar. Tot l’any serà extremament difícil i s’haurà de posar molta resistència a la gran quantitat de dificultats que aniran sorgint”, diu l’excap de Govern, que considera que no es pot deixar de banda el positivisme dins de la delicadesa de la situació. “Hi ha d’haver optimisme o si no, no es va enlloc, però també realisme, i és que venen temps difícils.”

I per a èpoques complicades les accions polítiques tenen més pes que mai. Fins ara, les forces del Principat han mostrat un gran consens per fer front a una adversitat que no entén de colors. En aquest sentit, Martí destaca el valor que això té. “La unitat política és important ara i també ho serà en un futur. Estic molt orgullós de la classe política, no tan sols d’aquells als quals dono suport. Tothom sap que estic molt a favor de la gestió del senyor Xavier Espot, però estic orgullós de l’exemple que està donant tota la classe política”, comenta. I no només lloa el sector que sempre ha tingut més proper, sinó tots aquells que estan treballant perquè es pugui continuar tenint accés a tot allò que és més vital, així com les grans mostres de solidaritat que s’estan donant cada dia. “Quan aquest virus passi, aquest comportament solidari que estem tenint quedant-nos a casa l’haurem de seguir mostrant a la inversa, sent actius en pro de ser resistents davant les adversitats. I si ho fem haurem demostrat una gran resiliència i això em satisfà”, assenyala.

Martí veu com aquesta situació s’allargarà molt més del desitjat, però apel·la a la paciència perquè tot aquest temps de quedar-se a casa passi més bé. “Evidentment que és avorrit estar a casa. Jo em passo molta estona al balcó i ara veig els carrers desèrtics, però aviat els tornaré a veure plens, n’estic segur.”

tracking