Fede Bessone

“De tot això n'hem de saber treure el vessant positiu”

Una de les veus autoritzades del vestidor de l’FC Andorra i un futbolista que acostuma a deixar-se sentir. Molt actiu a les xarxes socials, s’ha apuntat a fer qualsevol dels molts ‘challenge’ que corren per Instagram. Tot, amb una voluntat ferma; passar la quarantena de la millor manera possible.

“De tot això n'hem de saber treure el vessant positiu”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària i la quarantena per la Covid-19 ha servit, a molta gent, per valorar tot allò que sempre hem tingut i que, normalment, atenem poc. Aquesta filosofia la signa el lateral i un dels capitans de l’FC Andorra, Fede Bessone. “Abans potser ens queixàvem de coses que tampoc eren tan importants i, en el fons, poder ser lliure, entrar, sortir i fer el que un vol no es valora fins que ens passa quelcom així.” Una circumstància, el confinament, portada a la versió imperativa per salut i que fa que tothom encara ho estigui acabant de pair, inclús Bessone: “La situació és rara. Ets sempre a casa, no pots sortir, no pots anar enlloc, no pots entrenar, que es troba molt a faltar, i és evident que és quelcom que ningú havíem viscut mai.”

Passar una quarantena amb nens té la doble lectura, però el futbolista tricolor ho beneeix: “Em considero una persona molt positiva i estar amb ells i la meva dona fa que els dies passin més ràpid.” La família Bessone té la rutina ben estudiada i, després de llevar-se i fer el desdejuni, “fem deures amb els nens i una mica d’exercici físic abans de fer el dinar” i, a la tarda, els agrada “mirar alguna pel·lícula”, explica Fede. El grup de WhatsApp de l’equip treu fum aquests dies i, tot i que molts viuen a molt poca distància, o inclús al mateix edifici, “parlem sovint però, és clar, contacte físic no en tenim. En condicions normals passem gairebé més temps amb la gent del vestidor que amb la família i el vincle que tenim ara s’ha trencat”, incideix.

El lateral tricolor té molt clar que s’ha de portar la situació “amb molta cautela i ser molt responsable. De tot això que està passant n’hem de saber treure el vessant positiu”.

Tot i ser conscient que cada cop sembla més complicat poder reprendre la competició, i més ara amb la suspensió indefinida de l’activitat, Fede espera que aviat tot torni a la normalitat. “L’aturada es pot llegir de dues maneres. Ens talla la bona línia que portàvem amb el nou entrenador però també ens pot anar bé perquè tenim moltes coses pendents de millorar.” També creu que tot plegat “pot passar factura, però són dies per aprofitar i veure partits o estudiar on pot millorar l’equip i en què hem pogut fallar cadascú individualment”.

Són dies per romandre a casa, atendre els precs de les institucions i “no ser irresponsable”. En aquest sentit, Fede desitja que es pugui tornar a jugar però “sempre que s’hagi solucionat tot i ens assegurin que no hi ha cap risc. El que no farem serà crear un problema per voler tornar abans de temps, perquè el més important és la salut”. Per tothom en general, no només per als futbolistes, espera el lateral tricolor que “d’aquí a un mes i mig o dos es pugui tornar a entrenar i tot torni a la normalitat”. Mentrestant, serà el primer a apuntar-se a fer tocs amb el paper de vàter o xiular una cançó.

tracking