Àlex Palacios

“Ara hi comença a haver més nois que fan patinatge”

Ha tornat a patinar enguany després de dos anys d’aturada. Dinou anys. És un dels integrants del grup Xou Petit del conjunt andorrà que disputarà la Copa Catalana que se celebra aquest cap de setmana al Poliesportiu.

“Ara hi comença a haver més nois que fan patinatge”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és el que més l’atrau del patinatge artístic?

Té moltes modalitats. Antigament feia individual i xou, però actualment el que més m’atrau és el xou. Hi ha moltes maneres de distingir-lo, però és treball en equip i tenir bona relació amb els companys, a banda d’esforç, constància...

És habitual trobar-se amb altres nois a les competicions?

Ara hi comença a haver més nois que practiquen el patinatge, no només en individual, també en xou i altres modalitats. Antigament no era tan comú i a mi se’m feia una mica estrany ser l’únic, però ara ja no tant perquè pots trobar-ne a qualsevol modalitat.

La gent s’impactava en veure’l quan era l’únic noi o ho normalitzava de seguida?

La gent s’impactava però a mi realment no em feia res. Sempre he sigut una persona a qui no li importava si a la gent li agradava o no. Sí que abans em tallava una mica més la situació, però igualment ho feia. Ara mateix tant me fa, la veritat.

Li és fàcil integrar-se amb la resta del grup?

Realment no perquè treballo amb les altres noies des que ens vam conèixer amb sis anys. Per tant, la relació amb les compa­nyes és bastant maca i som com una petita família.

Quin objectiu es marquen per a la Copa Catalana?

Intentar fer podi com l’any passat. Jo no en formava part, però van ser terceres i espero que no hagi canviat res. La competència seria la mateixa o una mica més elevada, però esperem fer el mateix resultat o una mica millor.

Li agradaria tornar a competir en individual?

Ho he pensat més d’una vegada, però no. Bàsicament perquè, des de la meva experiència, per ser un bon patinador individual has de tenir un bon recorregut. I jo el tenia fins que vaig arribar a primer de batxillerat i vaig dir prou al patinatge. Si jo m’intentés incorporar de nou a individual no tindria els mateixos resultats que si hagués continuat. Ara em seria pràcticament impossible tornar-hi, tot i que alguns cops em quedo en entrenaments de la categoria, però com a afició.

Quines aspiracions de futur té en el patinatge?

És una mica somiar cegament, però a mi m’agradaria, perquè espero aquest any començar a estudiar fora d’Andorra i continuar en xou però en altres clubs. No per dir que hi hagi més nivell, sinó perquè és una cosa que m’agradaria continuar fent.

Quins objectius es marquen per a l’Europeu?

S’ha de diferenciar la competència a la Copa Catalana a la de l’Europeu, que és molt més extrema. L’objectiu que sempre ens proposem al Campionat d’Europa és passar-ho bé i fer-ho el millor possible, i els resultats sempre els comparem amb l’Europeu de l’any passat.

tracking