Joan Turné

“Som un país de neu i ho tirarem endavant”

Apassionat de la muntanya. És un dels màxims responsables de La Sportiva Andorra Skimo, que aquest cap de setmana reunirà un miler d’esquiadors al Principat. Tot i la falta de neu, espera que es vegi un gran espectacle

“Som un país de neu i ho tirarem endavant”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Som a un parell de dies de La Sportiva Andorra Skimo. Com van els nervis?

Bé, n’hi ha. Però més que nervis és cansament perquè portem dues o tres setmanes amb molta feina ja que aquest any cada vegada que tenim alguna cosa clara canvien les condicions, hem de tornar sobre el terreny i analitzar-ho de nou per veure on és millor passar i al final no acabes d’avançar feina. Tenim tot l’equip sobre el terreny mirant i implica molta feina, però espero que la gent ho valori.

Està sent la més difícil de preparar dels últims anys.

En aquests cinc anys hem passat per tots els vessants, de molt fred a grans nevades, i enguany toca poca neu. Amb tot, sorprèn la neu que hi ha perquè només hi ha hagut dues nevades, i a la part alta aguanta molt bé, però el més complicat seran les valls.

Ha arribat a perillar en algun moment que es fes la prova?

No, no, en cap moment. Som un país de neu i ho tirem endavant sense cap problema.

Quina és la clau per al gran creixement de la prova?

Una mica tot. El recorregut, que és força assequible i no gaire tècnic, que ho facilitem tot perquè la gent pugi, que tot estigui ben assenyalat durant el recorregut, o que els avituallaments durant el traçat siguin tan complets. També hi influeix que sigui per equips.

Aquest any hi haurà participació d’elit. Això també ajudarà a donar a conèixer la prova.

Sí, estem de sort i que s’hagi anul·lat la Copa del Món de la Xina farà que vinguin primeres espases com Oriol Cardona i Marc Pinsach d’Espanya, a més de l’equip nacional amb Sergi Casabella i Gerber Martín. També hi haurà competidors francesos o italians i hi haurà guerra de la bona.

Enguany seran un miler de participants, quin límit es marquen?

Nosaltres preferim qualitat a quantitat, i hi ha la qüestió de la seguretat, que és primordial i no podem créixer molt més a nivell de corredors. Sap greu perquè hi ha gent que en queda fora, però prima la seguretat i la qualitat pels participants. Veig difícil que puguem créixer molt més.

L’objectiu final és poder fer la volta al país en quatre etapes. Es marquen algun límit temporal per aconseguir-ho?

No. Ara estem parlant perquè això passa perquè ens ajudin, hi ha molta feina. Estem amb negociacions perquè l’any vinent hi hagi un tercer dia d’Arcalís a Arinsal, i seria molt xulo poder fer una tercera etapa.

Quin lloc recomanaria per veure la cursa? El primer dia és difícil, però potser a Montmalús i el segon, a Incles, al pont del Castellà o al refugi de Sorteny, a més de les sortides i les arribades.

tracking